Stiri

Cu o investiție de 500.000 de euro, startup-ul Dwellii dezvoltă case modulare, montate într-o zi

Reading Time: 3 minute

Dwellii, jucător pe piața caselor modulare premium, lansează un proiect inovator: locuințe proiectate de birouri de arhitectură din țară și din Germania, ce sunt gata – inclusiv finisajele și mobilierul – în 30 de zile și sunt montate într-o singură zi.

Prețurile pentru o astfel de casă pornesc de la 1300 eur/mp și, în prezent, există 7 modele individuale ce pot fi comandate.

Schimbare de perspectivă

În contextul socio-economic actual, cu provocări din ce în ce mai mari pe piața imobiliară și cu un deficit evident de locuințe și de forță de muncă înalt calificată, Dwellii vine cu o propunere ce schimbă perspective. Astfel, în cel mult 30 de zile, un client se poate muta într-o casă complet mobilată și utilată, o locuință nouă, cu o garanție de 10 ani. Casele aflate în prezent în portofoliul Dwellii au o suprafață cuprinsă între 52 și 70 mp, iar după montare, clientul se poate muta imediat.

Este tot mai dificil să obții un produs de calitate la un preț corect și într-un interval de timp rezonabil, pe fondul dificultăților de pe piața muncii și nu numai. De aceea, Dwellii a pornit de la ideea de a realiza în propria fabrică – la Brașov – absolut toate lucrările, până la ultimul finisaj, pentru a livra un produs la cheie, care să nu necesite nicio altă intervenție din partea proprietarului, a explicat Horia Bălan, co-fondator și Managing Partner Dwellii.

Cui se adresează

Caracteristicile caselor modulare Dwellii devin atractive atât pentru cei care dețin un teren și își doresc o locuință – de vacanță sau permanentă – fără să petreacă timp pe șantier, dar și pentru cei care își doresc să pornească sau să extindă un business în turism.

Capacitatea noastră de producție actuală ne permite să venim în întâmpinarea investitorilor care au nevoie de exemplu de 5-10 unități de cazare rapid, pe care le putem livra în același interval de timp, de 30 de zile, la cheie. Montajul durează tot o zi pentru fiecare casă, iar acestea sunt gata să-și primească oaspeții chiar de a doua zi, a mai precizat Horia Bălan.

Echipele de arhitecți

Casele Dwellii au fost concepute de arhitecți și birouri de arhitectură multiplu premiate precum Cristian Corvin, Eliza Yokina, Craftr, LAMA Arhitecture, Sigurd Larsen sau BAAB. Proiectarea de detaliu este realizată in house de o echipă multidisciplinară de ingineri de structură, de instalații, de conformare energetică, alături de o echipă arhitecți cu experiență.

Proiectate la standard de casă pasivă, ceea ce se traduce într-un consum minim de energie, casele Dwellii sunt construite ca să dureze o viață. Toate cele 7 modele disponibile în prezent sunt concepute pentru un confort maxim de locuire, cu vitraje mari, din podea până în tavan, înălțime utilă interioară de 2,8 metri, sistem de ventilație cu recuperare de căldură, încălzire în pardoseală, lumini anti-glare, baie cu suprafață de minim 7 mp și cu duș de tip walk-in de 2 mp, tâmplărie de aluminiu tripan.

Singurul lucru care rămâne în grija proprietarilor este realizarea fundației. Însă și pentru acest pas Dwellii a gândit soluții rapide și eficiente. Astfel, Dwellii oferă clienților săi proiectul de fundație în baza unui studiu geotehnic, iar după realizarea acestuia, un tehnician al companiei va face recepția astfel încât să se poată programa instalarea. 

Capacitate de producție: 50 de case/an

Investiția în lansarea acestui concept nou pe piața din România a fost de 500.000 de euro. Aceasta a inclus dezvoltarea de concepte, proiectarea fluxurilor de producție, prototipare și optimizare pentru șapte modele individuale.

Produsele Dwellii sunt disponibile deja pentru a fi comandate, iar compania românească a ieșit deja pe piața internațională, odată cu participarea la târgul de profil New Housing Germania, la finalul lunii iunie, unde a fost unul dintre cei peste 80 de expozanți din toată Europa. Până la finalul anului, Dwellii și-a propus să realizeze și să vândă 16-20 de case modulare. Pentru 2025 ținta este ca volumul și cifra de afaceri să se dubleze, iar 30-40% din producție să fie dedicată comenzilor internaționale.

Alex Rădescu

Recent Posts

Provocările finanțării proiectelor culturale din România

Un nou proiect cultural al Asociației Urbandada a completat scena culturală românească în această toamnă - spectacolul „ORFANI”, în regia…

2 ore ago

Ateliere de colaj organizate alături de Haute Culture, în completarea Collage Festival

Revista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de…

3 ore ago

Ziua Națională a României pe scena La Fenice Stele ale Operei Româneşti la Veneţia

Opera Națională București prezintă joi, 28 noiembrie, ora 19:30, un concert de gală intitulat Ziua Națională a României pe scena…

4 ore ago

Johann Strauss Ensemble în concert la Teatrul Național București: „Viena Magic” – un regal muzical de 20 de ani pe scenele din România

Cu o tradiție de 20 de ani pe scenele din România, concertul „Viena Magic”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al…

5 ore ago

International Workplace Group deschide un centru ultramodern Regus în Iași pentru soluțiile de muncă hibridă

Un nou spațiu ultramodern de lucru flexibil va fi deschis în centrul Iașiului de către International Workplace Group (IWG), cel…

5 ore ago

One United Properties a obținut un profit brut de 352,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2024

One United Properties (BVB: ONE), principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din…

5 ore ago