Cristian Onețiu, cursuri online pentru studenții de la ASE
Reading Time: 2 minuteAntreprenorul Cristian Onețiu devine, pentru șase săptămâni profesor și va preda studenților de la ASE un curs online despre debutul în antreprenoriat
Pe lângă ipostazele de antreprenor, co-fondator al companiei Life Care, business mentor și investitor la „Imperiul Leilor”, de la ProTV, Cristian Onețiu devine și profesor. La invitația decanului Facultății de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), Călin Vegheș, Onețiu susține o serie de întâlniri online împreună cu studenții, timp de 6 săptămâni, pe tema antreprenoriatului.
„Start în antreprenoriat”, programul dezvoltat de Onețiu, vine cu informații practice, exemple și teme de dezbatere pentru cei interesați să afle în ce constau competențele antreprenoriale, care sunt cele 7 etape ale creării unei afaceri, cum să selectezi o idee viabilă de business, cum arată „pitch-ul” perfect și multe altele.
Invitația a pornit, după cum declară de la dorința a îmbogăți experiența studenților cu detalii din mediul real de business, iar prezența numeroasă a acestora confirmă succesul programului.
„În cadrul Facultății de Marketing de la ASE noi am avut tot timpul inițiativa de a invita reprezentanți marcanți din domeniul afacerilor. Am pornit de la ideea că mediul academic are o anumită viziune, aceea de a învăța concepte, în timp ce mediul de business le aplică. Calea succesului este de a împleti cele două medii și de a colabora. Mă bucur foarte mult să văd că această serie de cursuri susținute de Cristian Onețiu are cel mai mare număr de participanți de până acum, am pornit cu 287 de înscriși înaintea primului curs online și avem în continuare cereri, începând cu foști absolvenți, cu studenți de la alte universități din București, până la studenți din diferite orașe din țară”, precizează Călin Vegheș. În plus, el adaugă faptul că îl apreciază pe Cristian Onețiu și consideră că experiența întâlnirii cu el este benefică studenților pentru că „el este un antreprenor de succes, cu o experiență care a adunat și plusuri și minusuri, care poate vorbi și despre rateuri. Acesta este un aspect de învățare mult mai important decât rețetele de bunăstare”.
La rândul său, Onețiu declară că a acceptat cu mare interes această propunere, el considerând educația o parte esențială în construirea unui business cu șanse de reușită și de creștere. În plus, această experiență i-a adus multe satisfacții, spunând că „cel mai mult m-a entuziasmat invitația de a contribui, venită de la o instituție atât de prestigioasă precum e ASE”, spune Onețiu.
„Imediat după această invitație m-a bucurat foarte mult numărul mare de studenți interesați de antreprenoriat care s-au înregistrat la cursul meu, în mai puțin de 24 de ore. Planul este să învățam lucruri interesante și foarte practice, de la tehnicile de generare, selecție și validare a unei idei valoroase de afacere și până la planul acesteia și cum să îți perfecționezi pitch-ul pentru a atrage investitori”, precizează Cristian. De asemenea, el adaugă faptul că a fost impresionat de numărul semnificativ de teme pentru acasă rezolvate de studenți, „scrise la un nivel înalt de informare și structurare. Asta spune multe despre ei, în sensul bun. Sunt mândru de ei, sunt o generație cool, asumată și dornică să învețe cum să scape de <9 to 5>. Adică de un job care să le consume timp, dar să nu le ofere în timp libertate financiară. Genul de oameni care au întotdeauna atenția și susținerea mea”, a încheiat Onețiu.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz