Cristian Ghinea vrea ca fondurile europene să fie folosite pentru rezultate, nu hârtii
Reading Time: < 1 minutUrmătorul program prin fonduri europene pentru dezvoltarea profesională a persoanelor intră în linie dreaptă. Cristian Ghinea, Ministrul Proiectelor Europene a anunțat că vrea să folosească ”costurile simplificate” pentru a avea banii investiți în rezultate și nu în hârtii.
Noul program prin fonduri europene are o valoare de 3.6 miliarde de euro și în luna septembrie va fi trimis la Bruxelles pentru aprobare.
”Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 (POIDS) va fi, în următorii ani, nucleul măsurilor integrate care contribuie direct la reducerea sărăciei și principalul sprijin al grupurilor vulnerabile pentru a depăși riscul excluziunii sociale.
Este gândit așa încât să aibă impact real pentru oamenii cărora le este adresat, cei mai vulnerabili. Pentru aceasta, trebuie să evităm greșelile din vechiul program POSDRU, să evităm absorbția de fonduri europene fără impact real.
Programul, pe care îl finalizăm în perioada următoare, va fi exact ceea ce trebuie: are această abordare integrată, care permite finanțarea din mai multe fonduri, pentru ca intervențiile să ajungă exact la cei care au nevoie.
În plus, insist să folosim costurile simplificate. Vreau să dăm banii pe rezultate, nu pe hârtii.
Am condus dezbaterea, timp de aproape 2 ore, și am notat intervențiile participanților. Vom găsi cele mai bune soluții pentru subiectele menționate. POIDS are o alocare consistentă, de 3,6 miliarde euro, este în stadiu avansat de elaborare, iar versiunea revizuită va fi transmisă la Bruxelles în septembrie.”, a scris ministrul pe Facebook.
Reprezentanții societății civile au supus dezbaterii măsurile privind combaterea sărăciei copiilor, modul de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (urbane și rurale), măsurile privind finanțare a tineretului și sportului. A fost apreciată deschiderea reprezentanților MIPE în preluarea punctelor de vedere pentru definitivarea măsurilor propuse spre finanțare. Versiunea revizuită urmare acestor dezbateri va fi înaintată Comisiei Europene în luna septembrie.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz