Creste numarul inmatricularilor in leasing operational
Reading Time: 2 minutePiata de leasing operational a atins nivelul de 52.000 de unitati in administrare la finalul primei jumatati a lui 2015, pastrand cresterea de 16% (observata si la T1) fata de aceeasi perioada a anului 2014, anunta Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO). In perioada ianuarie-iunie, au fost inmatriculate peste 7.500 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 19% din totalul inmatricularilor noi, ceea ce reprezinta o crestere cu 4 puncte procentuale fata de T1 si cu 2.000 de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Tendinta de crestere anticipata de specialsti se mentine, atat in industria auto, cat si pentru serviciile de management de flote. Conform datelor centralizate de ASLO, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania şi RCI Finantare Romania.
„Suntem bucurosi sa observam ca tot mai multe autovehicule noi sunt achizitionate in sistem de leasing operational, ceea ce confirma increderea clientilor in avantajele acestui sistem de mobilitate si administrare costuri cu flota auto. Luand in considerare si prognoza de crestere economica pentru acest an, putem estima continuarea cresterii pietei de leasing operational la peste 55.000 de autovehicule in administrare“, a declarat Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO, intr-un comunicat de presa.
Membrii asociatiei, reprezinta 98% din total piata. “In structura portofoliului (la nivel de asociatie) observam o crestere a preferintei clientilor pentru serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 71%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare”, se arata in comunicat. Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CASCO), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.
Din luna iunie 2015, ASLO a inceput o serie de demersuri, pentru o mai buna reglementare a comertului cu autovehicule second-hand. Printr-o adresa inaintata atat Ministerului Finantelor Publice, cat si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, membrii Asociatiei sustin eforturile si actiunile impotriva evaziunii fiscale in comertul cu autovehicule rulate, oferindu-se sa colaboreze cu autoritatile pe aceasta tema. Suplimentar, in colaborare cu APIA, Asociatia intentioneaza sa propuna masuri de intarire a cadrului legislativ in scopul sanctionarii actelor de masluire a kilometrajelor si a evaziunii fiscale practicate de unii comercianti de autovehicule rulate.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz