Creatori de spații unice
Reading Time: 4 minutePentru Mindspace, fiecare proiect este unic, adaptat la piața locală, dar și conectat la tendințele globale. Printre pilonii principali se numără designul și locațiile premium, dar și comunitatea creată, consolidată și extinsă cu fiecare nou Mindspace deschis.
Designul – Dari Shechter, VP of Creative & Design, Mindspace
Cât de mult contează designul spațiilor pe care le oferiți?
Este unul dintre cele mai importante elemente și unul dintre principalii factori care ne diferențiază. Scopul nostru e să menținem un standard înalt în domeniu și să le oferim clienților noștri cea mai bună experiență de utilizare.
Ce face diferit Mindspace la capitolul design față de alți jucători din zona de spații de coworking?
Mindspace ia în considerare faptul că fiecare membru petrece cel puțin opt ore pe zi în spațiile noastre. De aceea încercăm să creăm un mediu confortabil, intim, care să dea impresia că te afli acasă. Fiecare spațiu este personalizat și nu repetăm niciodată elemente de design. Facem cercetări atente pe fiecare piață pe care intrăm în ceea ce privește tendințele locale de design, ca să putem alege cei mai buni artiști și furnizori cu care să lucrăm.
Cine sunt principalii parteneri cu care lucrați în proiectarea și realizarea de spații unice de coworking?
Pe fiecare piață nouă pe care intrăm căutăm cei mai buni tineri artiști locali și colaborăm cu ei pentru a crea opere de artă realizate special pentru spațiul respectiv. Căutăm în general artiști foarte deschiși, care pot să colaboreze cu designerii de la Mindspace când creează operele de artă respective. Accentul pe care îl punem pe acest proces face ca operele de artă să fie compatibile cu restul designului și invers. În ceea ce privește decorațiunile, avem parteneri din toată lumea cu care lucrăm și care ne furnizează piese de mobilier de înaltă calitate. În același timp, pentru fiecare proiect nou, colaborăm cu mulți furnizori de pe piața locală dar și din restul lumii, pentru a cumpăra elemente de decor unice și piese de mobilier vintage.
Locația – Itay Banayan, VP Real Estate Mindspace
Cât de dezvoltată este piața românească de clădiri care pot fi folosite pentru spații de coworking?
Din ultimele cifre furnizate de CBRE, Bucureștiul are 2,76 milioane de metri pătrați de spații moderne de birouri, cu o rată de neocupare de 9%, cea mai mică din istoria recentă. În România, sunt aproximativ 3,4 milioane de metri pătrați de spații de birouri, cele de coworking reprezentând cam 1% din total. Acest procent va crește serios în anii care vin.
Ce zone din București și ce alte orașe din România sunt mai atractive pentru proiectele Mindspace?
Începem cu trei locații: Globalworth Campus în Pipera, în nordul orașului, Mindspace Victoriei în centrul capitalei și Mindspace City Offices în zona Eroii Revoluției. Vedem potențial în alte zone din România, inclusiv la Cluj, dar pentru moment ne concentrăm pe București.
Cum alegeți clădirile pentru proiectele Mindspace?
Avem o echipă internă de real estate care monitorizează activ și evaluează piața, căutând “diamante neșlefuite”. În București, lucrăm într-un parteneriat strategic cu Globalworth, care are un portofoliu bogat de clădiri excelent amplasate, iar asta ne oferă un avantaj clar. Pe toate piețele căutăm spații în locații premium, cu acces bun la sistemul public de transport și în zone unde spațiile de birouri ar fi prea scumpe pentru închirierea în sistem tradițional pentru startup-uri sau companii mai mici. Prin noi, acestea au posibilitatea de a accesa aceste zone. Mai există și “factorul X” care intervine la alegerea clădirilor – poate fi vorba despre istoricul locației sau designul deosebit.
Comunitate – Edita Lobaciute, Global Community Lead Mindspace
Cât de importantă este comunitatea Mindspace pentru clienții companiei?
Clienții noștri sunt cei care formează comunitatea. Mindspace a făcut o prioritate din a se concentra pe comunitate și pe experiența acesteia. Este unul dintre motivele pentru care nivelul de satisfacție în comunitatea noastră depășește 90% în toate locațiile. Fiecare membru este unic și suntem aici să ne asigurăm că nevoile sale sunt înțelese și acoperite. Echipa locală care se ocupă de comunitate are experiență din plin în domeniu. Sentimentul apartenenței este foarte important pentru orice om. În locațiile noastre din toată lumea clienții ne felicită constant pentru faptul că la Mindspace se simt confortabil, ca acasă dar, în același timp, sunt fascinați și inspirați de designul superb dar în același timp profesional al locațiilor noastre. Este un factor decisiv care crește gradul de satisfacție al angajaților, nivelul de colaborare și motivare.
Ce beneficii are un membru al comunității globale Mindspace?
Când ești Mindspacer, e ca și cum ai călători prin toată lumea cu cei mai buni prieteni. În primul rând, ai acces la cele mai bune locații Mindspace din cele mai importante orașe ale lumii. Apoi, printr-o simplă apăsare de buton în aplicația Mindspace, ai acces la peste 15.000 de oameni talentați și care împărtășesc aceleași valori. Apoi, considerăm că membrii rețelei noastre sunt parteneri care cresc alături de noi și este în ADN-ul nostru să facilităm colaborarea peste granițe între membri.
Cât de închegată este comunitatea românească în Mindspace?
Suntem încântați că România face parte din familia noastră. Avem în majoritatea locațiilor noastre membri care provin din România sau care fac afaceri în România, deci există o comunitate românească. Deschiderea locațiilor Mindspace din București este un mare pas înainte în întărirea comunității românești existente dar și a celei internaționale. Se știe că românii sunt ospitalieri și talentele locale pot fi parteneri puternici de business. Mindspace se mulează perfect pe aceste trăsături și așteptăm cu mare interes ce va urma.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz