Stiri

Crama Liliac lansează Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei

Reading Time: 2 minute

Liliac, crama din Batoș, județul Mureș, care păstrează tânăr spiritul transilvănean prin vinurile sale, anunță lansarea celui mai nou sortiment – Cuvée Antonia.

Liliac Cuvée Antonia este un vin născut în Transilvania, inspirat din numele Antoniei Beck, nepoata lui Alfred Michael Beck, fondatorul cramei. Antonia face parte din noua generație care va mai adăuga o filă în povestea Liliac. 

Noul sortiment reprezintă simbioza perfectă între terroir-ul distinct și tehnica modernă – un vin nou din lumea veche. Strugurii sunt culeși manual și prelucrați cu aceeași grijă cu care au fost vegheați până la maturare. 

„Vinul pe care l-am lansat, Cuvée Antonia, este o altă dovadă a efortului nostru de a schimba o industrie tradițională, unde vrem să facem lucrurile altfel, un alt mod de a face vin. Faptul că suntem o echipă tânără, în spatele unui business de familie, cu siguranță ajută. Noul sortiment poartă numele nepoatei domnului Beck, fondatorul și investitorul cramei Liliac. De aceea, lângă semnătura lui și a fiicei lui, vinul poartă și semnătura Antoniei”, declară Miron Radic, general manager Liliac.

Cuvée Antonia este un cupaj din patru soiuri de struguri: Chardonnay (55%), Sauvignon Blanc (25%), Neuburger (16%) și Muscat Ottonel (4%), fiind un vin echilibrat, cu arome pronunțate și gust plăcut, fructat. Buchetul are arome intense de mere și pere coapte, piersici, fructe exotice, banane, mango și eucalipt. 

Noul Cuvée Antonia este un vin expresiv, floral, mineral, bine structurat, cu o prospețime și fructuozitate specifice terroir-ului de Lechința. Este un vin prietenos, ușor de înțeles, care poate fi savurat cu plăcere în orice context”, declară Ghislain Moritz, Head of Production la Liliac.

Au fost îmbuteliate 25.000 de sticle din noul cupaj, ce va fi disponibil exclusiv în HoReCa. Cuvée Antonia este primul sortiment nou al cramei lansat după investiția realizată de Liliac anul trecut, de 3.4 milioane de euro, ce a însemnat mărirea capacității de producție la 600.000 de sticle pe an.

Despre Crama Liliac

Liliac, crama din Batoș, județul Mureș, păstrează vie moștenirea terroir-ului transilvănean prin vinurile sale cu spirit tânăr, revitalizând regiunea viticolă Lechința. Înființată în anul 2010, crama-boutique folosește tehnici moderne de vinificație ce scot la iveală esenţa strugurilor autohtoni, copți sub soarele blând al Transilvaniei și culeşi manual din via care se întinde pe 52 de hectare, pe dealurile din Batoș (jud. Mureș) și Lechința (jud. Bistrița).

Romanita Oprea

Recent Posts

Paracetamolul și Metforminul ar putea dispărea din farmacii. Blocaje legislative

Românii ar putea rămâne fără Paracetamol și Metformin (cel mai utilizat tratament accesibil pentru diabet) din cauza blocajelor legislative și…

2 minute ago

Huawei aduce un altfel de Black Friday. Trei weekenduri de reducere

HUAWEI Store România dă startul sezonului de Black Friday în 2024! Între 5 noiembrie și 2 decembrie, utilizatorii sunt invitați…

11 minute ago

Black Friday la produse organice și naturale

Vegis.ro, liderul de piață în comercializarea online a produselor organice și naturale, a pregătit între 7 și 11 noiembrie, reduceri…

21 de minute ago

Vom produce drone românești. Protocol semnat între ministere

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi cel al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, au semnat, marţi, un…

13 ore ago

Pi2 a fost aleasă agenția de comunicare pentru Freedom24 în România și Ungaria

Agenția independentă de comunicare Pi2, cu birouri și filiale în Europa Centrală și de Est, a fost selectată să gestioneze…

14 ore ago

Utilizatorii plătesc în medie 12 abonamente pentru serviciile online

În medie, utilizatorii plătesc 12 abonamente online, inclusiv Netflix, Spotify și YouTube Premium – cele mai populare servicii din întreaga…

20 de ore ago