Biz Timișoara Proiecte Biz

Deschiderea expoziției ’’Corpuri radiacvantice’’ are loc 7 septembrie la studioul LUN

4 sept. 2023 3 min

Deschiderea expoziției ’’Corpuri radiacvantice’’ are loc 7 septembrie la studioul LUN

Reading Time: 3 minute

”Corpuri radiacvantice” marchează o nouă direcție artistică a studioului LUN, din Timișoara, reprezentat de Manuela Marchiș Blînda și Cezar Blînda. Începând cu anul 2020 cei doi, Manuela, absolventă a facultății de Arte Plastice, secția Sculptură și Cezar, licențiat în psihologie dar cu experiență în craft, și-au unit viziunile în ceea ce era sa devină LUN, studio de design neo-organic contemporan din lemn.

Conceptul LUN exploră o modalitate concretă de ancorare a armoniei dintre habitatul uman și natură, recurgând la o sinestezie de elemente care definesc prin obiect funcțional, un traseu neo-organic.

Lun s-a inspirat din estetica minimalistă și echilibrul natural, aducând în căminele noastre un amestec perfect dintre tradiție și modernitate.

Deschiderea expoziției ’’Corpuri radiacvantice’’ are loc 7 septembrie la studioul LUN

În această expoziție LUN păstrează elementele organice care îl definesc, iar funcționalitatea trece în plan secund, focusând plasticitatea în zona sculpturii moderne care combină elemente precum metal, sticlă și lemn. Studioul își îmbogățește tehnicile prin texturi și culoare, aducând noi dimensiuni stilistice în formă organică, iar influențarea luminii operele de care privitor devine o componenta centrală.

Prin acest eveniment, artiștii anuntă o noua etapă in universul Lun, acela de a crea preponderent obiect-sculptură.

Artiștii invită la o călătorie cosmică fantastica in care organismele ‘radiacvantice’ găsesc sens în navigarea prin galaxii și sisteme solare. Gândite ca ființe care luminează, aceste opere ne amintesc că în adâncurile spațiului se pot ascunde secrete și minuni, atunci când mintea și sufletul se unesc să creeze.

‘Organismele radiacvantine reprezintă rezultatul complex al evoluției adaptative în medii cosmice extreme, dar ele transcend cu mult granițele biologiei tradiționale. Structura lor anatomică remarcabilă este adaptată pentru a captura, a direcționa și a utiliza eficient energia cosmică disponibilă în spațiul interstelar. Ele pot converti și stoca energia cosmică în sisteme interne, asigurând astfel o sursă durabilă de energie pentru supraviețuire și funcționare optimă.

În timp ce aceste creaturi se deplasează prin spațiu, ele interacționează cu mediul cosmic într-un mod sinergic, absorbind și procesând radiațiile solare interstelare și particulele cosmice, prin intermediul sistemului lor bioluminescent.

Dincolo de aspectele lor estetice, organismele radiacvantice au o misiune importantă în cadrul ecosistemelor cosmice. Ele funcționează ca elemente cheie în rețelele trofice interstelare, generând și distribuind substanțe nutritive vitale pentru alte forme de viață și contribuind la menținerea echilibrului ecologic în mediul cosmic. Diversitatea și complexitatea formelor de viață din spațiul cosmic este nemărginita, ne dăm voie sa contemplam mai mult natura realității noastre și locul nostru în cadrul cosmosului.’

Expoziția rămâne pe simeze până în data de 20 septembrie 2023, spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timişoara.

Array

Articole pe aceeași temă: