Companii Stiri

Consumul de gelato italienesc, un trend ascendent pe piata locala

6 iun. 2016 2 min

Consumul de gelato italienesc, un trend ascendent pe piata locala

Reading Time: 2 minute

In ultimii ani, consumul de gelato italian a cunoscut un trend ascendent si in Romania. Acest lucru se datoreaza faptului ca romanii au inceput sa experimenteze din ce in ce mai mult si din bucatariile internationale. Siviero Maria, brand-ul italian de gelato autentic, aduce in Romania un gelato precum cel pe care il gasesti in gelateriile de pe strazile pietruite ale Romei sau pe strazile umbrite din Bologna.

Siviero Maria a ajuns pe piata locala inca din anul 2010, iar de atunci a inregistrat cresteri constante. Brandul este 100% italian, un gelato autentic produs in fabrica din Bentivoglio.

Siviero Maria – poveste de familie din 1958

Povestea Siviero Maria a inceput in 1958 cu Guglielmo Visani, un italian care a facut din pasiunea sa pentru gelato, o afacere de familie. Si din dorinta de a transmite si generatiilor urmatoare traditionalele retete de gelato autentic italian, Guglielmo Visani a dedicat intreaga sa afacere familiei sale si generatiilor urmatoare, dar, in special, sotiei sale – Maria Siviero. Astazi, dupa aproape 60 de ani, gelato Siviero Maria poate fi savurat in peste 40 de tari.

Gelato vs inghetata

„Siviero Maria este ceea ce numim noi italieni gelato, in adevaratul sens al cuvantului. Gelato nu este doar o simpla traducere in limba italiana pentru cuvantul inghetata. Un gelato italian are cu totul alte caracteristici fata de o inghetata: are o textura mai cremoasa, este mai aerata si este facuta din grasimi vegetale, nu animale. Atunci cand vorbiti despre Siviero Maria, va rog sa ii spuneti gelato, nu inghetata.”, a declarat Claudia Cordenos, director export Siviero Maria Italia.

In primul rand, un gelato este un desert ce contine un procent de grasimi de aproximativ 7%, in timp ce o inghetata are un procentaj de pana la 20% grasimi. Si asta inseamna si mai putine calorii. Iar prin textura sa cremoasa si aerata, iti da mai putin senzatia de „rece”.

Si, ceea ce este cel mai important, Siviero Maria se produce in continuare in mare masura artizanal: fiecare caserola de Siviero Maria este umpluta manual – pentru a-i pastra textura cremoasa si decorata manual – de aceea fiecare caserola este unica.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: