Concilium Consulting a fost numit administrator special al Hidroconstrucția, societate aflată în insolvență
Reading Time: 2 minuteConcilium Consulting, companie specializată în restructurare corporativă și structurarea finanțărilor complexe, anunță numirea ca administrator special în procedura de insolvență a societății Hidroconstrucția.
Cel mai mare antreprenor român din domeniul hidroenergiei a intrat în insolvență în 19 ianuarie 2022, cu intenția de reorganizare a companiei.
“Strategia de redresare a companiei vizează asigurarea continuării afacerii, pentru a putea finaliza în timp util proiectele de importanță națională care se află deja în derulare, cum ar fi construcția infrastructurii de apă-canal în toată țara, precum și lucrările pentru Hidroelectrica, beneficiarul nostru. Vom reuși să facilităm astfel accesul populației la utilități, dar și să păstrăm finanțarea europeană a lucrărilor, fără să afectăm gradul de absorbție a acestor fonduri la nivel național. Mai mult, prin restructurarea cu succes a unei companii cu o asemenea expertiză în industria de hidrologie, ne putem angaja în proiecte suplimentare și contribui astfel la creșterea gradului de independență energetică a României.”
Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting, administrator special al Hidroconstrucția
Compania Concilium Consulting a fost aleasă în funcția de administrator special al Hidroconstrucția SA prin hotărârea Adunării Generale a Acționarilor, pentru a gestiona patrimoniul acesteia prin propunerea și urmărirea implementării unui plan de reorganizare. De altfel, strategia de eficientizare a companiei viza și schimbarea echipei de management, care include, începând de acum, și compania condusă de Vlad Năstase.
“Suntem determinați să asigurăm succesul reorganizării acestei companii atât de importante pentru industria autohtonă și am ales, în consecință, cei mai potriviți parteneri. Concilium Consulting a dat dovadă de expertiză semnificativă în restructurare și o înțelegere esențială a business-ului de profil, iar Electromontaj are forța financiară și experiența operațională să susțină acest proces de redresare. Prin urmare, Hidroconstrucția are resurse să meargă mai departe.”
Ionuț Tănăsoaică, CEO Electromontaj
Electromontaj, lider în piața construcțiilor energetice din România, a preluat recent Hidroconstrucția, tranzacția fiind autorizată de Consiliul Concurenței în noiembrie 2022. Noul investitor a consolidat o serie de acționari mai mici, ajungând să dețină circa 63% din companie, procent care îi permite implementarea măsurilor de restructurare la nivel decizional.
Hidroconstrucția a intrat în insolvență, din inițiativă proprie, în 19 ianuarie 2022, pentru datorii de peste 500 de milioane de lei, iar în funcția de administrator judiciar provizoriu a fost numit consorțiul format din R&I GROUP SRL, RTZ&PARTNERS SPRL și MUȘAT & ASOCIAȚII RESTRUCTURING INSOLVENCY SPRL.
Hidroconstrucțiaeste o companie românească cu capital 100% privat, înființată în 1950, ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanță națională.
Grupul Electromontaj are în componență Emfor Montaj – companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, Iproeb SA Bistrița – companie producătoare de cabluri și conductori electrici Electrotehnica, producători de echipamente electrice, transformatoare și bobine, precum și unități de producție proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme și armături electrice și o stație de testări pentru stâlpi electrici. Grupul de companii a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz