Companiile nou înființate caută între 2 și 4 angajați în primul an de
Reading Time: 2 minuteZona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou înființate în 2023 care recrutează prin bestjobs a ajuns la 15%, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.
Cele mai multe companii mici care au recrutat în primele 8 luni ale acestui an prin bestjobs sunt din orașe precum: București, Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.
În medie, un start-up caută să ocupe între două și patru poziții, cele mai multe angajări înregistrându-se în rândul startup-urilor din domenii precum servicii, transport, retail sau logistică.
”Aceste firme, care sunt la început de drum, au un buget limitat și sunt de cele mai multe ori presate de timp, astfel că sunt și cele care au nevoie cel mai rapid de oamenii potriviți. În același timp, ecosistemul românesc de startup-uri reprezintă unul dintre principalii catalizatori ai inovației, având un impact semnificativ asupra creșterii economice a României. De aceea noi, la bestjobs, vrem să încurajăm cât mai mult dezvoltarea startup-urilor din perspectiva resurselor umane. Astfel, firmele nou înființate care își creează un cont pe bestjobs primesc suport nostru la prima angajare, putând publica gratuit primul anunț”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.
Odată cu creșterea numărului de joburi scoase în piață de startup-uri și angajatorii mici, a crescut și interesul candidaților față de aceștia. Astfel, în primele 8 luni ale anului au fost înregistrate aproape 500.000 de aplicări la joburi/angajatori de tip startup, cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
”Salariile și beneficiile oferite de startup-uri sunt la un nivel similar cu cele oferite de către companiile mari, deoarece cei mai mulți antreprenori caută să recruteze oameni bine pregătiți, cu experiență generoasă în domeniul lor de activitate, care să contribuie la ascensiunea companiei. Pentru că acești oameni vin, de obicei, din companiile mari, pentru a-și părăsi locul actual de muncă, un start-up trebuie să le ofere beneficii salariale și extrasalariale pe măsura pregătirii lor”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.
Domeniile cu cele mai multe companii nou înființate în primele 7 luni, potrivit ONRC, sunt Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul și Repararea autovehiculelor şi motocicletelor (16581), Transport şi depozitare (9225), Construcţii (8978), Agricultură, silvicultură şi pescuit (8315), și Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (7917).
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz