Stiri Tech

Companiile mici ignoră atacurile cibernetice

23 dec. 2016 2 min

Companiile mici ignoră atacurile cibernetice

Reading Time: 2 minute

IMM-urile subestimează amenințările cibernetice provocate de comportamentul angajaților, este principala concluzie a unui raport al companiei de securitate Kaspersky Lab.

Companiile cu până la 50 de angajați sunt semnificativ mai puțin îngrijorate în legătură cu activitățile angajaților care pot duce la breșe de securitate cibernetică, în comparație cu firmele mari. Doar 36% dintre companiile mici își fac griji privind neatenția personalului, în timp ce peste jumătate dintre companiile mijlocii și corporații sunt foarte preocupate de acest aspect, conform Raportului Riscuri de securitate IT 2016 al Kaspersky Lab.

Personalul neinformat sau neatent, care folosește inadecvat resursele IT, poate pune organizația în pericol, indiferent de dimensiunea ei. Potrivit anchetei, acțiunile angajaților sunt printre primele trei probleme de securitate care fac vulnerabile organizații din întreaga lume. Peste jumătate (61%) dintre companiile care s-au confruntat cu incidente de securitate cibernetică în 2016 au recunoscut că la acestea a contribuit și un comportament neadecvat al angajaților.

Ca și companiile mari, IMM-urile trebuie să facă față unei infrastructuri IT în continuă schimbare și tendințelor BYOD: 74% dintre companii au raportat că numărul de smartphone-uri folosite în interes de serviciu a crescut în ultimii trei ani, iar 71% au confirmat că același lucru este valabil pentru tablete. Noua realitate din mediul de business forțează managementul să fie mai atent la securitatea IT și la controlul centralizat al unor activități potențial periculoase din partea angajaților, chiar și în cele mai mici companii.

”În companiile mici, care nu au personal IT dedicat, se întâmplă frecvent ca angajații să implementeze singuri măsuri de securitate cibernetică – de exemplu, instalează soluții antimalware gratuite, cu funcționalități limitate. Acest lucru reprezintă un risc major pentru o companie, deoarece neatenția angajaților poate afecta toate datele dintr-o organizație – ducând la pierderi de timp, de date ale clienților și de bani. Aceste companii ar trebui să implementeze soluții create special pentru ele, cu o protecție pe care să o poată administra ușor, de oriunde, orice specialist IT, chiar dacă are cunoștințe minime de IT”, a spus Vladimir Zapolyansky, Head of SMB Marketing, Kaspersky Lab.  

Kaspersky Lab, fondată în 1997, oferă soluții de securitate și servicii pentru a proteja companii, infrastructură critică, autorități guvernamentale și utilizatori individuali din toată lumea. Portofoliul de securitate include protecție endpoint de top și un număr de soluții specializate de securitate și de servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky Lab, precum și 270.000 de companii.  

Credit foto: © Olivier Le Queinec | Dreamstime.com

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: