Companiile investesc mai mult în sănătatea emoțională a angajaților
Reading Time: 2 minuteDe la începutul pandemiei, angajatorii sunt mai preocupați de sănătatea emoțională a salariaților, de la jumătatea lunii martie bugetele acestora din sfera sănătății emoționale crescând cu peste 20%.
Odată cu declararea stării de urgență, o mare parte din companiile din România au fost nevoite să își mute activitatea în mediul online, iar angajații acestora să lucreze remote, acolo unde este posibil. Conform estimărilor Clinicii Oana Nicolau, una dintre cele mai mari clinici de psihoterapie din România, în această perioadă, angajatorii au devenit mai preocupați de sănătatea emoțională a angajaților, fiind dispuși să aloce bugete cu 20% mai mari pentru servicii din sfera sănătății emoționale.
Un alt trend observat este că din ce în ce mai mulți oameni aleg să facă terapie în mediul online, prin Skype– 80% dintre clienții care veneau la terapie în locațiile fizice ale clinicii au optat pentru continuarea terapiilor în mediul online.
Deși unele studii arată că productivitatea angajaților poate fi mai mare dacă lucrează remote, pe durata acestei perioade pline de incertitudine, echilibrul emoțional poate fi afectat semnificativ – dintr-odată, oamenii au fost nevoiți să își adapteze modul de a lucra și de a trăi. Așadar, companiile vin în întâmpinarea angajaților cu diferite beneficii de sănătate emoțională, axate pe gestionarea emoțiilor.
„Companiile alocă mult mai multă atenție sănătății emoționale a angajaților lor, pentru că vor ca aceștia să își poată gestiona emoțiile și de acasă, astfel încât să fie în continuare productivi și sănătoși din punct de vedere emoțional. Sunt companii pentru care am crescut numărul de terapeuți alocați, observăm și o creștere a numărului de terapii online. Am creat noi servicii – webinarii și terapie prin text, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor”, spune Sorin Nicolau, cofondator al Clinicii Oana Nicolau, care include peste 60 de specialiști cu experiență în psihologie și psihoterapie.
În acest context, Clinica Oana Nicolau a început organizarea unor webinarii online de sănătate emoțională pentru angajați, pe teme precum gestionarea timpului, a emoțiilor, menținerea echilibrului emoțional, dar și despre cum poate fi îmbunătățit modul a lucra de acasă.
Clinica Oana Nicolau, prima clincă de psihoterapie din România care lansează serviciul de terapie prin text.
În plus, Oana Nicolau este prima clinică de sănătate emoțională din România care lansează opțiunea de „terapie prin text”, dedicată atât angajaților, cât și persoanelor fizice, care își doresc un mod sigur și privat de a lua legătura cu un psihoterapeut – folosind mesaje de tip text. Acest serviciu a fost gândit pentru a le oferi confortul unei discuții cu un psihoterapeut celor care, de exemplu, locuiesc într-un spațiu redus sau alături de alte persoane. Totodată, „Terapia prin text” este adecvată și pentru cei care nu au mai apelat până în prezent la un psihoterapeut.
Principalele probleme care pot fi discutate cu un specialist prin chat sunt legate de: stres, comunicare, conflicte, atacuri de panică, neînțelegeri în cuplu etc.
Foto: © Fizkes | Dreamstime.com
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz