Clujenii de la OVES Enterprise oferă angajaților opțiunea de lucru remote pe viață
Reading Time: 3 minuteOVES Enterprise, start-up de dezvoltare software, înființat în 2015 la Cluj-Napoca, oferă angajaților posibilitatea de a lucra tot timpul de la distanță. Angajații OVES Enterprise nu vor fi nevoiți să se întoarcă la birou și vor putea să își desfășoare activitatea de oriunde din lume.
Planuri pentru 200 de angajați
Compania are, în prezent, 107 colaboratori, 30 dintre aceștia fiind angajați în ultimele 3 luni. Oricine din echipă își poate alege modul în care să își desfășoare activitatea: la birou, hibrid, sau doar de la distanță (full remote lifetime), având, de asemenea, libertatea de a schimba oricând modul de lucru.
„Am urmărit tendințele din HR care adresează acest subiect și am discutat deschis cu programatorii, a căror dorință de a nu reveni la birou este corect argumentată de rezultatele bune pe care le-am observat în pandemie. În ultimii doi ani, am realizat că, atâta timp cât proiectele sunt livrate la timp, contează mai puțin locul de unde lucrăm. Suntem concentrați pe ce livrăm, nu de unde anume livrăm”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise, menționând că planul este ca, la final de an, echipa companiei să depășească 200 de angajați.
Echipe internaționale
Echipa OVES Enterprise este multiculturală, cu angajați care lucrează în România, Austria, Germania, Franța, SUA, Marea Britanie, Ucraina, Spania, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud, iar diferențele de fus orar, deși, în medie de 1 oră – 2 ore, ajung și la 8 ore.
„Pandemia a schimbat radical piața muncii. În prezent, majoritatea colaboratorilor noștri lucrează de la distanță. La birou vin aproximativ 5% și sunt, de obicei, din managementul companiei. Circa 10% lucrează hibrid, iar restul full remote. În ultimul timp, 5 angajați români s-au mutat de tot în Spania, 2 în Sudul Franței și 2 în SUA”, mai spune Mihai Filip. „Oamenii pot veni oricând doresc la birou dacă vor să socializeze, dar majoritatea developerilor noștri sunt seniori, au aproximativ 35 – 40 de ani, au familii, și preferă să își petreacă timpul liber cu familia sau cu prietenii apropriați. La birou avem curte cu șezlonguri și grătar, pentru a asigura un mediu plăcut de întâlnire între colegi și facem destul de des întâlniri și mici petreceri cu echipa, la care, de multe ori, participă chiar și cei care nu sunt din Cluj”.
Noi reguli de securitate
Oferirea posibilității angajaților să lucreze de la distanță a venit însă și cu noi implementări în companie la nivel de securitate. Abordarea OVES Enterprise reunește conceptele de convergență și consolidare pentru a oferi protecție din punct de vedere al securității cibernetice pentru toți utilizatorii, dispozitivele și aplicațiile.
„Fortinet este una dintre soluțiile din centrul infrastructurii de rețelistică pentru protecție avansată împotriva amenințărilor, ce oferă firewall de ultimă generație, sistem de prevenire a intruziunilor, gateway web securizat, rapoarte, identity access management, informații în timp real asupra amenințărilor și multe altele”, adaugă Mihai Filip.
Aplicații remote
Cât despre instrumentele efective prin care colaboratorii OVES Enterprise își pot desfășura activitatea, compania folosește mai multe aplicații, dar preponderent JIRA, de cele mai multe ori developerii înregistrând orele lucrate direct la client, unde se află tool-ul de tracking. De asemenea, desfășurarea activității este pe bază de proiecte de tipul time & material, în sprinturi de câte 2 săptămâni, astfel încât poate fi monitorizat exact timpul necesar rezolvării fiecărei acțiuni.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz