Clienții Revolut pot investi direct în aplicație în platină și paladiu, pe lângă aur și argint
Reading Time: 3 minuteRevolut, super-aplicația financiară cu peste 25 de milioane de clienți persoane fizice la nivel global, din care 2,5 milioane în România, a anunțat introducerea în portofoliul de soluții de investiții a metalelor prețioase platină și paladiu, pentru clienții din SEE, Elveția și Regatul Unit.
Expunerea la cele patru metale este disponibilă pentru toți clienții, indiferent de planul financiar deținut (Standard, Plus, Premium sau Metal).
Revolut a introdus în portofoliul său de produse și servicii financiare expunerea la metale prețioase, în martie 2020, cu primul metal, aurul. Trei luni mai târziu, a fost adăugată și expunerea la argint. Clienții Revolut au avut posibilitatea, în toată această perioadă, să investească în aceste două metale prețioase direct în aplicație, din secțiunea Mărfuri (accesibilă din Hub).
Acestora li se adaugă platina (XPT) și paladiul (XPD), puse la dispoziție de un partener specializat, care oferă și date despre performanța de piață a mărfurilor. Expunerea la aceste metale este susținută de depozite de metale reale, în formă fizică, păstrate în siguranță de un partener de încredere în domeniu.
La fel ca aurul și argintul, expunerea la platină și paladiu se poate transfera către un alt client Revolut sau poate fi convertită instant în criptomonede sau monede fiat digitale pentru efectuarea de plăți. De asemenea, direct din aplicație, clienții pot seta un anumit preț la care să se realizeze automat expunerea la aceste mărfuri.
Cu aceste două noutăți, Revolut face un pas mai departe în a le oferi clienților acces la produse și servicii financiare care, de obicei, sunt percepute ca fiind inaccesibile, pe lângă portofoliul de peste 30 de monede fiat care pot fi schimbate în aplicație și aproape 100 de criptomonede.
„Suntem încântați să le oferim clienților posibilitatea de a investi în produse cât mai diverse. Odată cu această nouă expunere la cele două metale prețioase, clienții din SEE, Elveția și Regatul Unit pot să își diversifice și mai mult portofoliul de investiții. Este încă o dovadă că Revolut democratizează sectorul financiar.
Multe persoane întâmpină obstacole atunci când vor să investească în anumite active, cum este și cazul metalelor prețioase. Cu Revolut, expunerea la astfel de mărfuri se realizează rapid și la costuri cât mai accesibile. Obiectivul nostru este acela de a ajuta clienții să își gestioneze banii și să investească așa cum doresc”, a declarat Yaroslav Kravchenko, directorul Wealth & Trading Revolut.
Metalele prețioase (commodities/ mărfuri) sunt un instrument de investiții tot mai atractiv pentru consumatorii europeni. Potrivit unui studiu realizat de Revolut și Dynata[1], în medie, 8% dintre europeni intenționează să investească în 2023 în metale prețioase, cu cel mai ridicat interes înregistrat în Lituania (19%, la egalitate cu depozitele de economii). Italienii și polonezii sunt, de asemenea, interesați de acest instrument investițional, cu o rată a răspunsurilor egală cu media europeană (8%).
În România, procentul respondenților care s-au declarat interesați de acest tip de investiție este de 6,2%, cu cel mai ridicat interes în rândul tinerilor (18-34 de ani, 11%), în nord-estul țării (9%) și în rândul bărbaților (9%).
Pentru a avea expunere la platină sau paladiu, clienții trebuie să actualizeze aplicația Revolut și să selecteze categoria de mărfuri dorite din secțiunea Mărfuri din aplicație. Spre deosebire de monedele fiat, mărfurile nu fac obiectul reglementărilor impuse în Regatul Unit de Autoritatea de Control Financiar (CFA) și nu sunt protejate prin prevederile referitoare la monedele digitale. Revolut nu oferă metale prețioase în stare fizică, tangibilă și nici nu face livrări de astfel de metale. La fel ca orice investiție, și expunerea la metale prețioase reprezintă un capital expus riscului.
[1] Pentru acest studiu, Dynata a utilizat un eșantion reprezentativ de 1.000 de respondenți români. La studiu au participat 10.000 de respondenți din 10 țări, la nivel global, și 8.032 din Europa. Cercetarea s-a realizat la finalul lunii octombrie 2022, iar rezultatele au fost structurate după gen, vârstă, țară și regiune.
Variantele de răspuns propuse la întrebarea referitoare la produsele financiare avute în vedere au fost: Depozite/conturi de economisire; Mărfuri (metale prețioase); Criptomonede; Asigurări de viață; Asigurări medicale; Asigurări auto; Asigurare imobile; Pensie privată; Credit de consum; Card de credit; Buy Now Pay Later (BNPL); Credit ipotecar; Bani în numerar/ la saltea (răspuns multiplu, maximum 3 opțiuni).
Pentru mai multe informații, puteți consulta Termenii și condițiile Revolut pentru Expunerea la metale prețioase:. Taxele Revolut pentru vânzarea și cumpărarea de metale prețioase sunt strâns legate de ratele de schimb de pe piață și sunt detaliate aici.
Despre Revolut
Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să maximizeze potențialul banilor lor fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, peste 25 milioane de clienți din lume, din care mai mult de 2,5 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 330 de milioane de tranzacții pe lună.
Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz