Ciolos indeamna la prudenta
Reading Time: 2 minutePremierul Dacian Ciolos a declarat ca Romania se bucura de o situatie economica buna si ca Brexit-ul nu va avea un impact imediat asupra economiei romanesti, insa a invitat la ”prudenta in deciziile politice care vor fi luate in acest an”.
“Romania se bucura de o situatie economica buna in momentul de fata si este foarte important ca, prin masurile pe care le luam, prin atitudinea pe care o vom avea in perioada imediat urmatoare, si la nivelul guvernului, dar si la nivelul clasei politice, sa facem in continuare din aceasta situatie economica un atuu pentru a creste rolul si impactul pe care Romania il poate avea ca stat membru in Uniunea Europeana in discutiile care vor urma”, a declarat Dacian Ciolos, la finalul intalnirii pe tema Brexit de la Palatul Cotroceni.
Premierul a aratat ca nu va exista un impact economic imediat, semnificativ, asupra economiei Romaniei in urma votului pentru Brexit, dar invit la prudenta in deciziile politice care vor fi luate in acest an electoral, mai ales decizii politice care pot avea un impact asupra bugetului si decizii politice care pot avea in general un impact asupra economiei.
“Va exista, cu siguranta, un impact și va exista o evolutie și a situatiei din Romania și din economie, așa cum cu siguranta se va intampla și la nivel european și international. Dar mesajul principal pe care vreau sa-l transmit acum este ca, din punct de vedere economic, data fiind situatia in care ne aflam noi in momentul de fata, gradul de integrare a politicii comerciale, a exporturilor sau importurilor pe care le avem legat de Uniune, intre Romania și Regatul Unit, de investitiile reciproce, nu ne așteptam la un impact semnificativ pe termen scurt din punct de vedere economic”, a spus Ciolos.
Premierul a tinut sa le transmita romanilor care lucreaza in Marea Britanie ca nu va exista un impact imediat asupra drepturilor pe care le au in calitate de cetateni europeni. El a aratat ca punerea in aplicarea a referendumului se va face in timp.
Ciolos a explicat ca, potrivit primei analize pe care au facut-o institutiile europene, va fi nevoie de minim doi ani de zile pentru a negocia cadrul și conditiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, in masura in care autoritatile din Marea Britanie vor formaliza aceasta decizie a referendumului printr-o solicitare formala pe care vor trebuie sa o faca catre institutiile europene.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz