Lifestyle Stiri

Cine va fi Capitala Tineretului in 2017?

15 iul. 2016 3 min

Cine va fi Capitala Tineretului in 2017?

Reading Time: 3 minute

Candidaturile la titlul de „Capitala a Tineretului din Romania 2017” pot fi depuse pana pe 14 octombrie.

Obiectivul programului Capitala Tineretului din Romania este sa dezvolte strategii de dezvoltare locale pentru tineri si sa-i implice activ in procesele decizionale din orasele lor pe teme ce tin de educatie, cultura, politica demografica si alte domenii de interes pentru ei, dar si sa stimuleze autoritatile publice locale si companiile private sa sustina si se implice in implementarea proiectelor propuse in cadrul programului.

Primul oras din tara noastra care detine acest titlu este Timisoara, care si-a asumat pionieratul programului in perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017.

Data limita pana la care pot fi depuse candidaturile complete pentru titlul de „Capitala Tineretului din Romania 2017” este 14 octombrie, ora 23:59, la adresa de mail haisavorbim@capitalatineretului.ro.

Potrivit  initiatorilor programului „Capitala Tineretului din Romania” – Mihai Dragoş, presedinte al Consiliului Tineretului din Romania (CTR), Tudor Ogner, vicepresedinte al Federatiei SHARE Cluj-Napoca, Andras Farkas, membru fondator al Grupului PONT si Ionut Stanimir, directorul de comunicare al Bancii Comerciale Romane (BCR) – rezultatele privind primirea si eligibilitatea candidaturilor vor fi anuntate pana la data de 18 octombrie.

Criterii de inscriere in competitiecapitala tineret2

Potrivit regulamentului proiectului, competitia este deschisa tuturor oraselor si municipiilor din Romania, iar in cazul Bucurestiului, candidatura se depune la nivelul fiecarui sector in parte. Inscrierea in concurs se face electronic, pe baza unui document de maximum 30 de pagini care va raspunde unei serii de intrebari legate de motivul pentru care orasul respectiv candideaza pentru titlul de „Capitala Tineretului din Romania” si care sunt rezultatele pe care le estimeaza dupa implementarea proiectelor.

Juriul va analiza fiecare candidatura primita in functie de o serie de criterii, printre care motivatia care a stat la baza fundamentarii candidaturii, coerenta viziunii, a misiunii si a obiectivelor si corelarea proiectelor propuse cu strategii si documente de politici publice de tineret.

Dosarul trebuie sa includa si o scrisoare de intentie din partea orasului candidat, semnat de primar sau de persoana desemnata sa reprezinte localitatea, o scrisoare de intentie din partea unei structuri de tineret reprezentative la nivelul localitatii sau, daca nu exista o structura de reprezentare la nivel urban, de o coalitie formata de organizatii de tineret pentru aceasta cauza, si orice document (maximum trei) pe care candidatul il considera important in consolidarea intentiei transmise prin candidatura.

Mai multe informatii despre documentele necesare inscrierii in competitie, despre criteriile ce trebuie indeplinite pentru depunerea candidaturii, despre competitie si despre program sunt disponibile pe site-ul www.capitalatineretului.ro.

Juriul si anuntarea castigatorului

Componenta juriului si valoarea premiului care va fi acordat orasului care va castiga titlul de „Capitala Tineretului din Romania” vor fi facute publice pana pe 14 septembrie de catre comisia de guvernanta a proiectului, asigurata de initiatorii programului. Totodata, comisia va asigura si asistenta in ceea ce priveste depunerea candidaturii acelor orase care vor solicita acest lucru.

Orasul care va primi titlul de „Capitala Tineretului din Romania” in 2017 va fi desemnat de un juriu independent, din care vor face parte reprezentanti ai unor institutii publice, ai sectorului privat si al celui neguvernamental.

Orasul castigator va fi anuntat pe 14 noiembrie, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Timisoara, primul oras din Romania care a primit titlul de „Capitala Tineretului din Romania” si care si-a asumat pionieratul programului in perioada 2 mai 2016-1 mai 2017.

„Capitala Tineretului din Romania” este un program care functioneaza pe principii similare cu „Capitala Europeana a Tineretului” si a fost initiat, la nivel national, de:

Consiliul Tineretului din Romania (CTR) – entitate reprezentativa a tineretului din Romania; Federatia SHARE Cluj-Napoca – comanagerul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeana a Tineretului; Grupul PONT – grup de experti de tineret, initiatorul masurilor de pregatire a Capitalei Tineretului din Romania pe baza experientei candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeana a Tineretului 2015; Banca Comerciala Romana (BCR) – lider al sistemului bancar romanesc.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: