Cine sunt câștigătorii Innovation Labs 2024
Reading Time: 5 minuteEdiția a 12-a a programului de pre-accelerare și mentorat pentru tineri antreprenori Innovation Labs și-a desemnat câștigătorii în cadrul Finalei Demo Day, în Aula Magna a Universității Naționale pentru Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.
Membrii celor 29 de echipe Innovation Labs, semifinaliste la nivel național, au avut ocazia de a interacționa la standuri cu publicul interesat, prezentându-și produsele minim viabile (MVP) dezvoltate pe parcursul ultimelor 10 săptămâni.
Demonstrațiile produselor tehnice în fața reprezentanților comunității Innovation Labs au oferit o oportunitate excelentă de interacțiune cu partenerii programului, cu mentori, potențiali clienți, investitori, membri ai presei, precum și cu publicul larg. Aceasta a fost, de asemenea, o bună ocazie pentru membrii juriului să facă o primă evaluare a celor 16 echipe și produse care și-au câștigat locul în Finala Demo Day. Finala le-a oferit echipelor calificate șansa de a-și prezenta proiectele și de a concura pentru unul din premiile ediției a 12-a a Innovation Labs.
„Este o zi minunată să fii în București și să fii martor la o creștere explozivă a inovației și antreprenoriatului printre studenții români, și nu numai printre studenți.”
Andrei Pitiș, Co-fondator Innovation Labs și Fondator și CEO al Genezio
Evenimentul a fost moderat de co-fondatorii programului Flavia Husar, Chief Innovation Officer, și Daniel Rosner, Chief Growth Officer, alături de Ana-Maria Spătaru, Head of Process Excellence la Innovation Labs. Acestora li s-au alăturat, ca moderatori, jurnaliștii Vlad Andriescu, redactor șef la start-up.ro, și Octavian Palade, Co-Host la Tananana Radio și Video SEO la Upswing.
Finala Demo Day din acest an a reunit produse inovatoare dintr-o varietate de domenii de interes major, inclusiv educație, recuperare medicală, automatizarea locuinței, transport și logistică, gaming, cybersecurity și sustenabilitate. Produsele dezvoltate cu sprijinul programului Innovation Labs aduc soluții creative pentru diverse provocări contemporane, ce pun în evidență abilitățile și perseverența echipelor participante.
Câștigătorii Innovation Labs 2024
Echipele Rhythm Touch, SeedPods, SwiftSight și Photon Spark au fost cele mai apreciate de juriu și public, datorită produselor și prezentărilor lor remarcabile. Valoarea le-a fost recunoscută prin câștigarea premiilor „Grand Prize Award”, „Best Emerging Start-up Award”, „Best Product Award” și „Public Vote Award”.
În plus față de edițiile anterioare, datorită parteneriatului strategic dintre Innovation Labs și Early Game Ventures, anul acesta a fost acordat „Investment Prize”, în valoare totală de 500.000 de euro. Două echipe au împărțit acest premiu. Zero Code a primit o investiție de 350.000 de euro, iar Pentest Copilot una de 150.000 de euro. Ambele echipe dezvoltă produse de securitate cibernetică. Zero Code inovează cu un instrument de analiză de vârf creat pentru a identifica rapid vulnerabilitățile în codul aplicațiilor software, permițând companiilor să evalueze pregătirea echipei lor de dezvoltare în domeniul securității cibernetice și să furnizeze trainingurile necesare.
Pentest Copilot – una din cele 4 echipe de liceeni, din cele 85 înrolate în această ediție de program -se axează pe redactarea rapoartelor de pentestare, integrându-se cu instrumente din industrie precum Burp și Word. Amplificând potențialul inteligenței artificiale, produsul lor generează descrieri pentru fiecare vulnerabilitate găsită, respectând șabloanele din industrie. Este primul an de parteneriat strategic dintre Innovation Labs și fondul de investiții Early Game Ventures.
„Innovation Labs este un program de importanță deosebită pentru ecosistemul românesc de startup-uri. Prin relevanța sa la nivel național, prin calitatea selecției participanților, a curriculum-ului și a structurii programului, Innovation Labs asigură cea mai bună acoperire a sectorului pre-seed și reprezintă o pepinieră din care s-au născut și se vor naște multe companii tehnologice românești. Parteneriatul pe care Early Game l-a semnat cu Innovation Labs este o verigă esențială prin care asigurăm finanțarea încă din etapa timpurie pentru cele mai promițătoare dintre aceste startup-uri. Felicitări tuturor participanților de anul acesta pentru eforturile lor și felicitări echipei Innovation Labs pentru pasiunea și munca lor.”
Cristian Munteanu, Fondator și Managing Partner al Early Game Ventures
Trofeul „Innovation Labs Grand Prize” a revenit echipei Rhythm Touch. De-a lungul programului, echipa s-a remarcat prin participarea continuă la toate activitățile în formula completă de patru colege, așa cum s-au prezentat și pe scena Demo Day, impresionând audiența printr-un pitch emoționant și prin prezența unei interprete în limbajul semnelor alături de ele pe scenă. Rhythm Touch dezvoltă o brățară inteligentă creată pentru a îmbunătăți experiențele culturale ale persoanelor cu deficiențe de auz. Dispozitivul lor inovator convertește muzica în vibrații, permițând celor cu probleme de auz să participe la evenimente și să simtă ritmul.
Trofeul „Best Emerging Start-up” a revenit echipei SwiftSight, care transformă camerele de supraveghere standard în sisteme inteligente de senzori comportamentali. Produsul lor trimite rezultate text către un centru de control, monitorizând anomaliile și incidentele pentru a îmbunătăți protecția și securitatea, reducând în același timp costurile și timpul de configurare.
Trofeul „Best Product” a fost câștigat de echipa SeedPods. Echipa propune o soluție care revoluționează reîmpădurirea prin utilizarea dronelor și a analizei avansate a pădurilor. Soluția lor calculează mai mulți parametri privind plasarea copacilor și a factorilor de mediu pentru beneficii ecosistemice maxime, asigurând o restaurare a mediului scalabilă și aliniată cu obiectivele globale de sustenabilitate.
Trofeul „Public Vote”, acordat pe baza votului publicului, a fost decernat echipei Photon Spark. Cei de la Photon Spark oferă o soluție inovatoare pentru găzduirea serverelor de jocuri, unificând instrumentele necesare într-o singură platformă. Cu SparkAI, un instrument de gestionare a comunității, echipa simplifică operațiunile și economisește dezvoltatorilor ore de sarcini repetitive. Scopul final al lor este de a crea o comunitate globală de Minecraft și de a extinde acest succes la cât mai multe jocuri.
Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator, cofondat de Andrei Pitiș și Răzvan Rughiniș, cu o istorie de 12 ani, tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie. Ediția din acest an a fost organizată în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, coordonată de Asociația Tech Lounge și implementată alături de ONG-urile partenere de la nivel național: Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis și Timișoara Startups. Echipele participante au fost susținute și de partenerii locali ai programului: Adobe Romania, Keysight Technologies, NXP Semiconductors Romania, Carrefour România, Eximprod Grup, PSS Prosoft Solutions, Arctic Stream, Ortec, PentestTools și Genezio în București; Linnify și Wolfpack Digital în Cluj-Napoca; Haufe Group Romania și Growceanu în Timișoara. Programul se bucură de sprijinul constant oferit de 19 universități de top din România din 9 orașe.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz