Cifra de afaceri Bosch România, în creștere cu 3%
Reading Time: 2 minuteBosch România a încheiat anul fiscal 2020 cu vânzări consolidate în valoare de aproape 2,2 miliarde de lei (448 de milioane de euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ trei procente în comparație cu anul precedent. Vânzările totale nete, de 6,8 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au rămas la
un nivel similar cu cel al anului anterior, se arată într-un raport al companiei.
Peste 8.000 de angajați
„În 2020, Grupul Bosch în România a obținut rezultate financiare notabile, în ciuda efectelor pandemiei de coronavirus și a scăderii producției în domeniul auto”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România. „De fapt, am avut rezultate mai bune decât ne așteptam inițial, datorită efortului remarcabil depus de întreaga noastră organizație, angajamentului extraordinar și rezilienței angajaților noștri, dar și datorită colaborării strânse cu partenerii noștri”, a continuat Boldijar. Cu un prim trimestru foarte bun, Bosch în România a început cu succes anul 2021. „În pofida mediului de piață provocator, prognoza noastră pentru anul fiscal curent în România rămâne pozitivă”, a adăugat Boldijar.
Numărul angajaților Bosch din România a ajuns la aproximativ 8.160, la 31 decembrie 2020.
Investiții de 100 de milioane de euro
Bosch a investit în România aproximativ 487 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în anul 2020, în special pentru a continua dezvoltarea unităților de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj. Fabrica de componente auto electronice din Jucu, județul Cluj și-a mărit capacitatea de
producție și de depozitare, investind peste 85 de milioane de euro în 2020.
Extinderea activităților de dezvoltare
Bosch desfășoară activități de dezvoltare în România din 2013. Centrul de Inginerie din Cluj a înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani. Locația din Cluj este locul în care ingineri specializați în software, hardware și fiabilitate, lucrează la proiecte cu tehnologie de ultimă generație, precum conducerea automatizată, mobilitatea electrică și conectată, inteligența artificială și Internetul lucrurilor. În prezent, aproximativ 1.000 de angajați lucrează la Centrul de Inginerie din Cluj. În plus, Bosch intenționează să- și extindă campusul software cu o a doua clădire. Noua clădire modernă de birouri, care va fi finalizată, conform planului, în 2023, va fi conectată la facilitățile existente și va sprijini continuarea dezvoltării locației în domeniul mobilității automatizate și conectate.
Soluții de mobilitate
În cadrul sectorului Soluții de mobilitate, după o scădere a vânzărilor în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, divizia Automotive Aftermarket s-a redresat în primul trimestru al anului 2021, depășind creșterea pieței. Anul acesta, divizia sărbătorește 100 de ani de la deschiderea primului service auto Bosch Service în 1921. Rețeaua de service Bosch includea în anul precedent peste 400 de service-uri auto în România. În plus, sectorul de activitate Tehnologie pentru construcţii şi energie a avut o evoluție pozitivă anul trecut, deoarece divizia Bosch Termotehnică a înregistrat, în 2020, o creștere a vânzărilor de două cifre.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz