Prima ediție a Galei Premiilor “Chefi de Romania” s-a desfășurat la Palatul Bragadiru din București, pe 9 februarie, sub un concept lansat pe piață de Daniela Sima.
În atmosfera unui palat boieresc din Vechiul București de acum 100 de ani și-au dat întâlnire peste 160 de invitați din bucătăriile și cofetăriile din România, reprezentanți ai industriei ospitalității, parteneri importanti din FMCG, presa de specialitate și prieteni ai acestei comunități.
Invitații s-au bucurat de un meniu festiv alcătuit din patru Signature Dish-uri ale chefilor Cezar Munteanu, Laurențiu Hairadin, Nico Lontras și Emanuel Mocan. Preparatele au fost acompaniate de Singleton Whisky 12 Y, Mysterium Riesling de Rin & Sauvignon Blanc și Navigo Compas Fetească Neagră de la Jidvei și Somersby de la Tuborg România. Invitații s-au bucurat și de un Food&Coffee Pairing oferit în premiera de Caffe Vergnano Espresso 1882 Original, brand al companiei Coca Cola HBC. Pentru tot ceea ce înseamnă catering, Daniela Sima a colaborat cu echipa lui Chef John Menumorut.
“Procesul de stabilire a categoriilor pentru bucatări și cofetari și cel de jurizare a fost unul complex, pentru ca nu s-a facut până acuma așa ceva și practic a trebuit să construiesc totul de la zero. Dar tocmai asta mi-a placut și m-am entuziasmat când am vazut că putem premia atât de mulți profesioniști din această breaslă”, declară Daniela Sima.
Bucătarii și cofetarii au fost jurizați de o echipă de bucătari și cofetari profesionisti / personalitati, oameni din domeniul culinar si al industriei Horeca si de reprezentanti ai presei de specialitate.
Juriul a fost format din Chef Oana Coanta, Chef Ioan Florescu, Chef Constantin Ghimpu, Chef Adrian Hadean, Chef Nico Lontras, Chef Cezar Munteanu, Chef Robert Voicu, Pastry Chef Ana Consulea, Pastry Chef Mirela Cata, Pastry Chef Carmela Dragomir, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Laurentiu Mata Tanase – ANBCT, Gabriel Gavrilescu – Amuse Bouche, Carmen Filote Ionescu – Trends byHRB, Silvia Ion – Horeca Insight, Catalina Matei – Horeca Romania.
“Conceptul și ideea îmi aparțin și mă bucur că am reușit să strâng în același loc bucătari și cofetari, chiar dacă aceștia din urmă nu formează încă o comunitate așa cum o fac deja bucătarii. Asta înseamnă că trebuie să facem mai multe și pentru cofetari. Toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu aș fi avut alături de mine parteneri inimoși, dornici de a sprijini o astfel de inițiativă culinară. Parteneri principali ai acestei gale au fost brand-uri deja cu notorietate în lumea culinară, San Pellegrino și Aqua Panna, brand-uri care susțin bucătarii și promovează tinerele talente în cadrul competiției San Pellegrino Young Chef și Singleton Whisky, tot din grupul PPD Global România. Unilever Food Solution este mereu aproape de bucătari, iar Dr.Oetker Professional de cofetari, Kotanyi, Băneasa – Faină și Paste, EPack, brand-ul companiei Enigma, Ocean Fish – unul dintre principalii jucători din categoria pește și produse din pește, Pfanner și Monini, Parmafood cu brand-urile Mutti, La Molisana și Tabasco, Carlsberg și Somersby din grupul Tuborg România și Vergnano Coffee, brand al grupului Coca Cola HBC, Tiplog – partener de încredere pe tipar și logistică și ambalaje, Team Fresh – unul dintre cei mai buni parteneri pe aprovizionarea cu legume&fructe și Chefs Work și Bragard – unul dintre cei mai buni furnizori de tunici și sorturi”, a declarat organizatoarea evenimentului, Daniela Sima.
Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România (ANBCT) s-a alăturat acestei inițiative și a sprijinit prin promovare și va susține proiectul acesta culinar.
CHEF BUCATARIE TRADITIONAL ROMANEASCA
Locul 1 – SORIN CUCU – Mahala Bucuresti
Locul 2 – MARA ELENA OANA – Viscri, Brasov
Locul 3 – IOAN BEBESELEA – Sindicat Gourmet, Bucuresti
CHEF NEW ROMANIAN CUISINE –
Premiu oferit de SAN PELLGRINO SI AQUA PANNA
Locul 1 – ALEX PETRICEAN – Noua, Bucuresti
Locul 2 – DANIEL PALICI – Grai, Bucuresti
Locul 3 – MIHAI TOADER – Soro Lume, Bucuresti
CHEF FINE DINING
Locul 1 – MARIAN ZANCIANU – Zori, Iasi
Locul 2 – RADU IONESCU – Kaiamo, Bucuresti
Locul 3 – CATALIN BEJENARIU – Kane, Bucuresti
CHEF EVENIMENTE
Locul 1 – BOGDAN PIELE– Residence Ballroom, Bucuresti
Locul 2 – RAZVAN ALEXANDRU – Reina Events
Locul 3 – STEFAN POPESCU – Domeniul cu Ciresi
CHEF RESTAURANT DE HOTEL
Locul 1 – BOGDAN ALEXANDRESCU– Bucuresti
Locul 2 – NICA LICA – J.W.Marriott Bucuresti
Locul 3 – IOAN CRISTIAN SERB – Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca
CHEF BUCATARII ETNICE
Locul 1 – CATALIN PETRESCU – Ruka Izakaya, Bucuresti
Locul 2 – JOSEPH HADAD – Caju/Mace Bucuresti
Locul 3 – MICHAEL PASSARELLI – Sciccheria /Bucuresti
CHEF BISTRO GASTRONOMY
Locul 1 – LAURENTIU HAIRADIN – Rual Aprobistro, Bucuresti
Locul 2 – ALA DUMITRACHE – Balls, Bucuresti
Locul 3 – RADU DUMITRESCU– Voila, Bucuresti
YOUNG CHEF
Locul 1 – ALIN VADEAN
Locul 2 – DADIANA MUNTEANU – Fain, Sibiu
Locul 3 – PAUL ANDREI ANTOHI – Transilvania/Bucuresti
BEST FEMALE CHEF
MADALINA ROMAN
BEST MALE CHEF
MARIAN ZANCIANU
PASTRY CHEF BOUTIQUE PASTRY
Locul 1 – IOANA ROMANESCU– Cupcake Philosphy Bucuresti
Locul 2 – ALINA SUDRIU – Grace Couture, Bucuresti
Locul 3 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Zmeur, Bucuresti
PASTRY CHEF COFETARIE CLASICA
Locul 1 – SIMONA POPE – Alice, Bucuresti
Locul 2 – VERA MAXIM – Poem Caffe, Braila
Locul 3 – ALEXANDRU STEFAN – Cofetaria Alex, Targoviste
PASTRY CHEF RESTAURANT DE HOTEL
Locul 1 – MIMI DIMA – Athenee Palace, Bucuresti
Locul 2 – ELENA ZANE – Sheraton, Bucuresti
BEST PASTRY TRAINER
Locul 1 – OLGUTA OANA ILIESCU – Pastry Workshop, Bucuresti
Locul 2 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Horeca Culinary School
Locul 3 – GEORGIANA RAICAN – ICEP Hotel School
YOUNG PASTRY CHEF
Locul 1 – ALEXANDRU STEFAN – Cofetaria Alex, Bucuresti
Locul 2 – MARINEL BEJAN
Locul 3 – ANDREEA IGNAT
BEST FEMALE PASTRY CHEF
VERA MAXIM – Poem Caffe, Braila
BEST MALE PASTRY CHEF
FLAVIAN DOBRE – Kanel, Bucuresti
PREMII SPECIALE
PREMIUL FARM TO TABLE
Locul 1 – MIHAI TOADER – Soro Lume/Bucuresti
Locul 2 – ALEX PETRICEAN – Noua, Bucuresti
Locul 3 – MADALINA ROMAN
PREMIUL DE POPULARITATE – Chef JOSEPH HADAD
PREMIUL IN MEMORIAM ADI POP – Chef EMANUEL MOCAN
PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE – Chef IOAN FLORESCU
PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE – Pastry Chef CARMELA DRAGOMIR
PREMIUL SPECIAL ANBCT – Chef DUMITRU BURTEA SI Chef EMANUEL MOCAN
PREMIUL DE ORIGINALITATE – Chef CEZAR MUNTEANU
PREMIUL PENTRU CAMPANII DE CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY – Chef ADRIAN HADEAN
PREMIUL SPECIAL – MIRCEA GROZA
Pe această platformă “Chefi de România” se vor creiona proiecte noi, cum ar fi “Chefs Visit” pentru sprijinirea bucătarilor tineri prin vizitarea lor în locațiile în care activează, începerea procesului de nominalizări pe parcursul anului, proiecte pentru cofetari și alte proiecte care să sprijine dezvoltarea acestei comunități.
Printre cele 15 proiecte inovatoare din întreaga lume selectate în acest an la Geneva Digital Market, în cadrul XR Coproduction…
Din 4 noiembrie, DIGI inaugurează operațiunile comerciale în Portugalia cu o gamă extinsă de servicii dedicate utilizatorilor persoane fizice: internet…
Agenția independentă de publicitate KUBIS și-a întărit departamentele de creație, respectiv client service, prin numirea lui Andrei Nica în funcția…
La scurt timp după ce a absolvit cursurile Institutului European de Design din Milano și ale unei academii de profil,…
După câteva luni de pregătiri, care debutează în luna august, Karla Balint, fondatoarea KA&MA Trading, și echipa ei erau pregătiți…
Între 14 și 17 noiembrie, Mastercard întinde covorul roșu la cinema Victoria din Cluj-Napoca pentru a oferi cinefililor oportunitatea de…