Good News

Charlie Ottley și echipa sa au explorat Oltenia de sub Munte, geoparc aspirant UNESCO

2 apr. 2024 2 min

Charlie Ottley și echipa sa au explorat Oltenia de sub Munte, geoparc aspirant UNESCO

Reading Time: 2 minute

O nouă etapă importantă în promovarea și descoperirea Geoparcului aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte a fost încheiată cu succes odată cu finalizarea unei noi sesiuni de filmare alături de celebrul producător și gazdă de televiziune Charlie Ottley și echipa sa.

În cadrul filmărilor au fost explorate și capturate imagini cu monumentele din regiune, oferind privitorilor o perspectivă amplă asupra bogăției culturale și naturale a Olteniei de sub Munte.

Filmări și scanări 3D în biserici rupestre

Unul dintre elementele cheie a fost descoperirea și documentarea bisericilor rupestre din Peștera Liliecilor. “M-au impresionat bisericile rupestre prin unicitatea și istoria lor. Peștera în sine este interesantă, dar să văd exact cum funcționau aceste lăcașe de cult aparte, a fost ca o călătorie fascinantă în timp. Am spus și cu altă ocazie și voi repeta, Oltenia de sub Munte este o comoară neexplorată a României, o regiune încărcată de istorie și frumusețe naturală. Este o onoare să contribuim la evidențierea acestui colț de rai și să colaborăm cu localnicii pentru a promova și proteja aceste bogății” a declarat Charlie Ottley.

Charley Ottley - Oltenia de sub Munte

Experiența contribuie și la susținerea eforturilor de restaurare a acestor monumente, în special prin demararea unor proiecte precum scanarea 3D și organizarea de tururi virtuale.

Peste 120 de parteneri pentru Oltenia de sub Munte

Această colaborare reprezintă un pas semnificativ în eforturile de promovare și conservare a frumuseților zonei și evidențiază importanța parteneriatelor între entități din domeniul cultural și de mediu.

Proiectul Geoparcului Oltenia de sub Munte are peste 120 de parteneri în regiune, din diferite sectoare, și lucrează pentru conservarea patrimoniului, în strânsă legătură cu reprezentanții comunităților locale și dezvoltarea afacerilor locale.

Continuarea filmărilor marchează angajamentul comun al tuturor partenerilor implicați în această inițiativă de a aduce lumina asupra valorilor și potențialului parțial explorat al Olteniei de sub Munte.

Asociația Kogayon își propune ca, până în 2030, Oltenia de sub Munte să devină un model de dezvoltare regională, bazat pe promovarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural local, cu implicarea comunităților locale și vizitatorilor zonei.

Asociația Kogayon este activă din 2001 și are statut de ONG pentru protecția mediului. Printre realizări, pot fi menționate: înființarea Parcul Național Buila-Vânturarița în 2004, gestionara Rezervației Naturale Muzeul Trovanților Costești, înființarea Parcului Natural Văcărești, a Rețelei Naționale de Arii Naturale Urbane și peste 20 de proiecte în Oltenia de sub Munte, proiect al Asociației Kogyon.

Array

Articole pe aceeași temă: