Stiri

Cel mai mare centru de artă imersivă din Europa se deschide la Cluj-Napoca

Reading Time: 2 minute

MINA Museum of Immersive New Art va inaugura un nou spațiu permanent la Cluj-Napoca pe data de 1 noiembrie 2024, aducând publicului din regiune o experiență artistică inovatoare. Aflat într-o clădire industrială modernizată, cu o suprafață totală de 4.000 de metri pătrați, ce include atât zone interioare, cât și exterioare, MINA Cluj va fi un centru de referință pentru arta digitală și tehnologiile emergente, devenind cel mai mare spațiu de acest fel din Europa!

MINA Cluj, spațiu susținut de Banca Transilvania, este un proiect ambițios, ce aduce împreună arta digitală, tehnologia de ultimă generație și experiențele interactive într-un mediu dedicat tuturor vârstelor. Este realizat de echipa MINA, din care fac parte echipele Le Petit și One Night Gallery, la care se alătură și echipa Form din Cluj.

Clădirea renovată de pe strada Orăștie nr. 10 din Cluj-Napoca include un spațiu imersiv impresionant de 600 de metri pătrați – mai mare cu 50% decât cel din București, o zonă specială pentru instalații de new media art și un spațiu dedicat celor mici, oferind experiențe educative și interactive pentru copii.

„Suntem entuziasmați să extindem conceptul MINA în Cluj, un oraș cu o bogată tradiție culturală și un public deschis către inovație. MINA oferă o platformă unde arta și tehnologia se întâlnesc pentru a crea experiențe de neuitat. Spectacolele și instalațiile noastre sunt concepute să atragă și să inspire vizitatori de toate vârstele,” declară co-fondatorii MINA.

MINA București, care a aniversat recent un an de activitate cu peste 300.000 de vizitatori, și proiectul itinerant MINA Pop Up, ce a înregistrat 60.000 de vizite în doar 6 luni, confirmă succesul acestui concept inovator, care se extinde acum și în Cluj, aducând noi experiențe imersive publicului din regiune.

Spațiul imersiv va prezenta o varietate de spectacole multimedia care permit publicului să exploreze universul artiștilor clasici și contemporani, dar și experiențe educative care ne duc în locuri îndepărtate și greu accesibile, precum misterele cosmosului și alte lumi extraordinare. Pe lângă zona imersivă, MINA Cluj include și un spațiu dedicat instalațiilor new media art, un loc în care artiști emergenți și consacrați pot explora noi medii de expresie artistică bazate pe tehnologie. Vizitatorii vor putea interacționa cu lucrări care utilizează tehnologii de ultimă oră, explorând granițele artei contemporane.

MINA Kids, un spațiu de joacă interactiv dedicat copiilor cu vârste între 3 și 12 ani, oferă experiențe educative și distractive care încurajează creativitatea și învățarea prin tehnologie. Copiii vor putea explora lumea digitală într-un mod captivant, interacționând cu diverse instalații interactive care le dezvoltă abilitățile și imaginația.

“MINA Cluj marchează un nou capitol important pentru dezvoltarea scenei de new media art în România și nu numai. Mulțumim partenerilor noștri care ne-au sprijinit în crearea acestui centru dedicat artei digitale și inovației, oferind publicului din Cluj o experiență unică în regiune”, declara co-fondatorii MINA.

Team

Recent Posts

Norofert anunță o emisiune de obligațiuni corporative de până la 15 mil. lei pentru susținerea investițiilor strategice

Norofert anunță aprobarea în Consiliul de Administrație a derulării unei oferte publice de vânzare de obligațiuni corporative, în valoare de…

o oră ago

Glenn Tiffert, Hoover Institution: Rusia și China sunt implicate în acțiuni de dezinformare în social media, dar acționează în mod diferit

Dezinformarea și manipularea în social media, dar nu numai, trebuie privite din mai mai multe perspective, la un nivel holistic,…

2 ore ago

BRD finanțează 30 de HUB-uri educaționale pentru studenți în universități din toată România prin programul BRD HUBs

Studenții din 24 de universități vor beneficia de spații moderne pentru studiu, co-working și relaxare realizate prin programul BRD HUBs,…

4 ore ago

CITR: Numărul companiilor de impact în insolvență iminentă crește cu 18%

Numărul companiilor de impact aflate în insolvență iminentă crește cu 18%, de la 6.949 la 8.190, iar cel al companiilor…

4 ore ago

România Digitală – 7 direcții strategice pentru revoluționarea economiei prin tehnologie

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii lansează „România Digitală 2030", un manifest al industriei de IT prin care…

4 ore ago

Studiu VELUX: Jumătate din proprietarii de locuințe mansardate și-au schimbat ferestrele de mansardă

O locuință din 5 în România este dotată cu ferestre de mansardă și peste 50% dintre proprietarii acestor locuințe au…

5 ore ago