Pentru anul fiscal 2016, Qatar Airways a anuntat un profit din exploatare de 3 miliarde QAR, de aproape trei ori mai mult fata de profitul de 1,1 miliarde QAR inregistrat in anul fiscal 2015. Marja profitului din exploatare a fost de 8,5%, in crestere cu aproape sase puncte procentuale in comparatie cu anul precedent, la venituri de 35,6 miliarde QAR.
Compania a anuntat un profit net de 1,6 miliarde QAR, care genereaza o marja a profitului net de 4,5%. Profitul net pentru anul fiscal 2015 a fost de 1,1%, la un nivel al veniturilor de 374 milioane QAR.
Acesta este cel mai bun an fiscal de pana acum pentru Grupul Qatar Airways, dupa cum precizeaza Excelenta Sa Dl. Akbar Al Baker, directorul executiv al Grupului Qatar Airways.
Pe parcursul anului fiscal 2016, Qatar Airways a adaugat 13 noi destinatii (Abha, Amsterdam, Birmingham, Boston, Durban, Faisalabad, Los Angeles, Multan, Nagpur, Ras Al Khaimah, Sialkot, Sydney si Zanzibar)si si-a extins reteaua globala la peste 150 de destinatii, pe sase continente. De asemenea, a fost lansata cursa de tip shuttle Doha-Dubai, prima de acest tip intre cele doua orase, sub forma unui serviciu personalizat.
Compania planifica lansarea a 17 noi destinatii in anul fiscal 2016/2017, fiind deja initiate serviciile pentru Adelaide, Atlanta, Marrakech si Yerevan. Urmeaza: Auckland, Noua Zeelanda; Chiang Mai, Tailanda; Douala, Camerun; Helsinki, Finlanda; Krabi, Tailanda; Libreville, Gabon; Lusaka, Zambia; Nice, Franta; Pisa, Italia; Sarajevo, Bosnia si Herzegovina; Seychelles; Skopje, Macedonia; si Windhoek, Namibia.
Cateva premiere Qatar Airways
Qatar Airways este prima companie care a exploatat aeronave Airbus A350XWB, aparatul cu tehnologia cea mai avansata la nivel mondial, fiind totodata prima companie aeriana care a utilizat acest tip de aeronava pentru zboruri comerciale catre Statele Unite ale Americii.
Compania a sarbatorit lansarea celei de a 25-a aeronave Boeing Dreamliner si exploateaza in prezent o flota de 29 aeronave Boeing 787. Un alt eveniment important sarbatorit de companie este lansarea aeronavei Boeing 777 cu numarul 50.
Qatar Executive, divizia privata de avioane cu reactie a Grupului Qatar Airways, a devenit prima care a zburat cu aeronava Gulfstream G650ER, aeronava cea mai mare si mai rapida din aceasta clasa la nivel mondial. La momentul de fata, Qatar Executive are o flota de doua aeronave G650ER, din comanda totala de 30 de aeronave din familia Gulfstream.
Aeroportul international Hamad (HIA), sediul si hub-ul central al Qatar Airways, a deservit peste 30 de milioane de pasageri in anul calendaristic 2015, primul sau an in care a derulat operatiuni pe tot parcursul anului. In 2015 i s-a conferit, pentru al doilea an consecutiv, distinctia Middle East Best Airport (cel mai bun aeroport din Orientul Mijlociu) si a fost nominalizat de Skytrax ca primul aeroport din Orientul Mijlociu care figureaza in lista celor mai bune 10 aeroporturi din lume.
HIA a introdus o noua aplicatie pentru telefoane mobile, prin care acorda sprijin pasagerilor in navigarea catre oportunitatile de shopping, servire a mesei si alte servicii, de care pot beneficia in cadrul aeroportului si continua sa promoveze utilizarea tehnologiei pentru a crea un “aeroport inteligent”, care confera pasagerilor un nivel sporit de control.
Divizia Cargo a Qatar Airways a devenit incepand cu luna octombrie 2015 al treilea cel mai mare operator cargo la nivel mondial. Pe parcursul anului fiscal 2016, Qatar Airways Cargo a sporit la 54 numarul destinatiilor dedicate transportului de marfuri, adaugand in retea destinatii precum Dallas, Budapesta, Praga, Ho Chi Minh si New York. De asemenea, odata cu cresterea comerciala a companiei aeriene, divizia cargo a QR a sporit tonajul disponibil la nivel mondial cu peste 10% si va continua acest proces atat prin dezvoltare organica – prin cresterea preconizata a flotei la 22 de aeronave pana in anul 2017 cat si prin dezvoltarea serviciilor comerciale furnizate de companie.
Credit foto: Qatar Airways
Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…
Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…
Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…
Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…
Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 200 de milioane de euro distribuitorului român de energie Delgaz Grid…