Marketing Stiri

Ce tip de mancacios esti?

1 oct. 2014 3 min

Ce tip de mancacios esti?

Reading Time: 3 minute

Danone a lansat lanseaza aplicatia de Facebook, “Tu ce tip de mancacios esti?”, cu sfaturi personalizate de nutritie pentru cinci tipologii de consumatori, in functie de obiceiurile alimentare.

Cele cinci tipologii de consumatori propuse de Danone in functie de obiceiurile alimentare cele mai raspandite sunt:

Constiinciosul – mereu echilibrat, nu sare peste mese, se gandeste si isi alege cu mare grija mancarea, astfel incat sa aiba un meniu echilibrat care sa ii asigure necesarul optim de nutrienti. Ii place iaurtul simplu, in special cel de baut, uneori il consuma dupa activitatile sportive, pentru a-si reface sau mentine masa musculara si a se hidrata.

Pofticiosul – pentru el gustul este mai important decat valoarea nutritionala a alimentelor. Este impulsiv si cedeaza usor tentatiilor culinare. Nu lasa nicio masa sa treaca fara un desert. Ii plac iaurturile cu fructe, dar si cele savuroase, de inspiratie greceasca.

Mereu la dieta – cauta asiduu produse light, citeste eticheta, dar pentru a vedea daca produsele au zahar sau indulcitor. Iaurtul este un prieten de nadejde in alegerile alimentare.

Norocosul – mananca oricand, oricat si nu are nicio problema cu greutatea. De multe ori cumpara alimente doar de placere. Pentru el, mancarea este un liant social. Incearca toate sortimentele de iaurt, dar cel mai des consuma iaurturile cu strat generos de fructe.

Conservatorul – ii plac mancarurile traditionale, gatite in casa si accepta mai greu produsele noi. Iaurtul nu este in lista sa de prioritati, dar il consuma in combinatii cu felurile de mancare preferate (cum sunt ardeii umpluti sau sarmalutele in foi de vita).

Luiza Pirvu
Luiza Pirvu

Fiecare profil este insotit de sfaturi de baza pentru o nutritie echilibrata de la doctorul Luiza Pirvu si de sugestii de iaurturi care pot sa le completeze dieta zilnica. Aplicatia este activa in perioada 30 septembrie – 21 octombrie.

Mancarea este una dintre principalele placeri ale vietii pentru romani pentru ca le influenteaza pozitiv starea de spirit, depasind rolul functional de a satisface foamea – este concluzia comuna a mai multor studii* realizate la cererea Danone Romania in ultimii ani.

Rezultatele studiilor realizate in ultimii ani de companie arata ca 1 din 2 romani prefera sa consume iaurt la micul dejun, in timp ce 1 din 5 alege iaurtul in timpul cinei. 1 din 4 romani consuma iaurtul in una dintre pauzele de gustare de-a lungul unei zile.

In acelasi timp, 93% dintre mame considera iaurtul ca esential pentru o dieta echilibrata pentru copiii lor, iar 78% dintre romani considera iaurtul esential pentru o alimentatie echilibrata. Iaurtul simplu este vazut ca un produs care sustine o viata sanatoasa si o greutate echilibrata, in acelasi timp furnizand energie si vitalitate. Iaurtul cu fructe este definit ca o placere fara remuscari, un produs delicios, potrivit pentru momentele in care ai nevoie sa te relaxezi si sa te incarci de energie, care revitalizeaza corpul si starea de spirit.

Totusi, in ciuda faptului ca iaurtul este recunoscut ca un aliment esential pentru alimentatia zilnica, Romania este pe ultima pozitie la nivel european din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un roman consuma in medie 1 produs lactat proaspat pe saptamana, fata de francezi – 5 produse pe saptamana, bulgari – 3 produse pe saptamana si polonezi – 2 produse pe saptamana.

Utilizatorii aplicatiei vor putea sa dea Share profilului lor pe pagina lor de Facebook si sa intre intr-un concurs cu premii Danone.

Cele cinci tipologii au fost ilustrate de Claudia Ilea, masteranda la Universitatea Nationala de Arte Plastice Bucuresti, pe care Danone a ales-o sa lucreze pentru acest proiect.

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: