Stiri

Ce se întâmplă cu piața crypto după ce FED a redus rata dobânzii cu 0.5%

Reading Time: 2 minute

Reducerea de 0,5 puncte procentuale ale ratelor de dobândă Fed poate avea un impact considerabil asupra prețurilor activelor digitale. Ratele scăzute ale dobânzilor cresc lichiditatea în sistemul financiar, stimulând cererea pentru active cu randament mai ridicat și mai riscante, inclusiv cripto. De exemplu, BTC a înregistrat o creștere de 375% între februarie 2020 și februarie 2022, când ratele erau aproape de zero.

În plus, ratele mai scăzute pot stârni temerile de inflație – determinând unii investitori să apeleze la criptomonede pentru a-și proteja puterea de cumpărare – și pot slăbi dolarul american, făcând ca mulți investitori să considere activele digitale ca pe o rezervă alternativă de valoare.

Bitcoin și alte active digitale au caracteristici unice care le-ar putea modela perspectivele pe fondul reducerilor de rate. Un factor cheie de luat în considerare este recenta înjumătățire a Bitcoin, un eveniment care duce istoric la creșterea prețurilor la 6-18 luni după aceea. Disponibilitatea ETF-urilor spot ar putea facilita, de asemenea, tranzițiile mai ușoare între acțiuni și cripto, permițând lichidității crescute din reducerile ratelor să intre pe piețele cripto. În plus, în timp ce septembrie este de obicei o lună slabă pentru activele digitale, prețurile cresc adesea din octombrie și reducerile preconizate ar putea oferi un impuls suplimentar pe măsură ce prețurile revin.

Efectele reducerilor dobânzilor Fed asupra pieței activelor digitale sunt incerte, dar mai mulți indicatori sugerează că schimbările de politică din septembrie ar putea fi oportune pentru investitorii cripto. Costuri mai mici de împrumut și lichiditate crescută oferă un peisaj promițător pentru activele digitale. Tendințele istorice și factorii unici cripto-specifici sporesc și mai mult optimismul că aceste schimbări de politică ar putea cataliza creșterea.

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com/ro.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Agenția Minio invită publicul să descopere echipa: no more catfishing

Minio, agenția de creație strategică integrată, lansează campania „No more catfishing”, prin care invită clienții și partenerii să descopere echipa…

2 minute ago

Gebrüder Weiss inaugurează cel de-al doilea hub logistic din apropierea Capitalei. Investiții de peste 20 de milioane de euro

Compania internațională de transport și logistică Gebrüder Weiss și-a extins rețeaua de terminale logistice din România În sud-estul Bucureștiului, în…

7 minute ago

Salvați Copiii România mobilizează un fond de urgență pentru intervențiile umanitare în localitățile afectate de inundații

Organizația Salvați Copiii România anunță mobilizarea unui fond de urgență pentru intervențiile umanitare imediate în localitățile afectate sever de inundații.…

49 de minute ago

Creat pentru a face bine

Nu multe inițiative au ca principală misiune să facă bine, dar cele existente au puterea de a produce schimbări profunde…

52 de minute ago

Tinerii care încearcă să devină avocați fac pregătiri suplimentare pentru examenul de admitere în Barou

Mii de tineri care doresc să intre în profesia de avocat urmează să susțină examenul de admitere în Barou pe…

o oră ago

Ce cred românii despre sustenabilitate în 2024. Colectarea selectivă câștigă teren

Reveal Marketing Research a realizat în colaborare cu Alpha Bank, Aqua Carpatica, Kaufland România, PPC România, RetuRO și Unilever cea…

o oră ago