Companii

Ce mănâncă românii vara?

Reading Time: < 1 minut

Odată cu începerea sezonului cald și apetitul românilor pentru preparate sănătoase începe să crească. Potrivit datelor foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, de la începutul lunii mai, până în prezent, comenzile pentru preparate sănătoase au crescut cu 30 %, comparativ cu media raportată anterior perioadei analizate. Chiar și așa, ceafa de porc, cartofii prăjiți, burgerii sau pizza rămân în continuare cele mai comandate preparate de către români.

„De la începutul sezonului estival, numărul comenzilor pentru mâncăruri ușoare a înregistrat un avans de 30%, ceea ce ne arată că românii sunt ceva mai preocupați de silueta lor. Chiar dacă o parte dintre ei, în special doamnele şi domnişoarele, au eliminat din dietă mâncărurile grele, per total, cartofii prăjiți, burgerii şi pizza se menţin în top 3 cele mai comandate preparate din meniurile restaurantelor noastre partenere”, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.

Potrivit reprezentantului companiei, în ceea ce privește preferințele românilor în materie de mâncăruri ușoare, cele mai comandate preparate de pe platformă, pe acest segment, sunt pieptul de pui la grătar, salata de legume, orezul cu legume, noodles cu legume și salata cu ton.

Odată cu creșterea temperaturilor de afară, apare și grija siluetei, iar înclinația românilor către preparatele culinare sănătoase, precum salatele sau carnea slabă la grătar, este mult mai mare.

De asemenea, datele companiei mai arată că, dacă pentru preparatele sărace în calorii românii plătesc, în medie, 40 de lei, în ceea ce privește valoarea bonului mediu pentru preparatele grele, aceasta este de aproximativ 60 de lei.

foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 400 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu și Buzău.

Oana Voinea

Recent Posts

Vinoteca Românească: Cum a salvat o investiție de 500.000 euro unele dintre cele mai vechi vinuri ale României

Vinoteca Românească și-a propus conservarea și popularizarea vinurilor românești, reușind să creeze un adevărat tezaur al vinificației românești. Totul a…

50 de minute ago

Kostas Salvaras, noul Area Vice President South-East Europe Cluster al Philip Morris International

De la începutul lunii septembrie, Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kostas Salvaras în funcția de Area Vice President…

2 ore ago

Primul hub de longevitate din România s-a deschis la București, după o investiție de peste un milion de euro

Expand Labs marchează o premieră în România prin deschiderea primului hub dedicat sănătății preventive, longevității și biohacking-ului Noul spațiu oferă…

4 ore ago

E.ON România și Asociația Zi de BINE colaborează pentru prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor

E.ON România și Asociația Zi de BINE își unesc forțele în vederea prevenirii consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor…

4 ore ago

Lidl continuă proiectul Pâine și Mâine derulat de World Vision România

În perioada sărbătorilor de iarnă, Lidl România continuă tradiția de a transforma bucuria dăruirii într-un sprijin real pentru copiii din…

4 ore ago

7 factori pe care investitorii români la bursă trebuie să îi ia în considerare în noiembrie-decembrie

Pe măsură ce anul se apropie de final, piețele de capital globale și performanțele companiilor vor resimți influența mai multor…

5 ore ago