Ce mai citesc românii?
Reading Time: 3 minuteDe la cărți de gătit și până la dezvoltare personală, de la ficțiune și până la cărți pentru copii, 2017 a fost un an bun pentru toate genurile la Curtea Veche Publishing.
Pe primul loc în topul celor mai vândute noutăți din 2017 la Curtea Veche Publishing s-a aflat Ion Aion cu „Spovedania unui preot ateu”. O meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a divinului, a credinţei, dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituționalizată. Născută dintr-o experiență directă de viață, tragică și tulburătoare, cartea refuză resemnarea și postulează o încredere reînnoită în umanitate.
Al doilea loc este ocupat de Răzvan Exarhu cu „Fericirea e un ac de siguranță”. Om de radio, de televiziune, bucătar şi acum autorul unei cărţi cu fericirea în titlu, de la primul rând scris se simte că lui Răzvan Exarhu îi place îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui tandră şi crudă, în acelaşi timp, compune un tablou viu în care se amestecă cele mai neașteptate subiecte.
Pe cel de-al treilea loc între cele mai citite noutăți se află cartea de reflecții și confesiuni a Mirelei Retegan, „Astăzi este despre astăzi”. Scrise într-un stil viu, direct și lipsit de false menajamente, reflecţiile Mirelei Retegan sunt izvorul unei nepreţuite înţelepciuni de viaţă. Fascinante şi surprinzătoare, mărturisirile sale ne pun în faţă o adevărată oglindă, în care sufletele noastre se reflectă perfect.
Pe locul patru s-a situat cea de-a doua carte de bucate a a celui mai mare vlogger culinar din România, Geanina Staicu-Avram. „Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete. Volumul 2”, care dealtfel a fost și pe primul loc în topul vânzărilor editurii la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, încurajează oamenii să gătească în casă, cu ingrediente naturale, și cu dragoste pentru cei care se vor bucura de aceste bucate. Fie că gătim pentru familie, pentru o persoană dragă, pentru copii, este esențial să ne creem obiceiuri sănătoase de viață, iar alimentația se află în capul listei.
Nu în ultimul rând, tot în topul preferințelor împătimiților gastronomiei s-a aflat ultima carte semnată de Jamie Oliver, „5 Ingrediente. Mese rapide și ușoare”, care se concentrează fără menajamente pe combinații culinare geniale de doar cinci ingrediente din care vor rezulta preparate delicioase, cu maximum de aromă și minimum de efort.
Topul general al vânzărilor în 2017 la Curtea Veche Publishing
1„Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete” de Geanina Staicu Avram
Primul volum al Geaninei Staicu-Avram conține rețete savuroase, ușor de pus în practică și pe gustul tuturor. Nu sunt preparate culinare făcute după un rețetar strict, nici creațiile unui bucătar renumit. Sunt rețete ce pot fi gătite de oricine, rețetele mamelor și ale bunicelor noastre, rețete demne de a fi cunoscute de toată lumea și, nu în ultimul rând, rețete care să adune în jurul mesei întreaga familie.
2 „Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-i arăţi partenerului că eşti implicat trup şi suflet în relaţie” de Gary Chapman
O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei. Conform consilierului matrimonial cu peste 30 de ani de experiență căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu: vorbim limbaje diferite de iubire. Iar acesta a identificat 5 limbaje esențiale pentru o comunicare armonioasă: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil, din care nu lipseşte umorul.
3 „Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion
4„Tată bogat, tată sărac. Educaţia financiară în familie” de Robert T. Kiyosaki, una dintre cele mai vândute cărți despre educație financiară la nivel mondial. Motivul principal pentru care avem probleme financiare este acela că nu învățăm nimic esențial despre bani la școală. Iar apoi ajungem să lucrăm pentru bani, dar nu învățăm cum să-i punem noi la lucru. Iar această carte este exact ce avem nevoie pentru a demitiza banii și a le arăta și copiilor cum pot avea succes financiar în viitor.
5 „Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituală” de Eckhart Tolle. Mesajul acestui volum este pe cât de simplu, pe atât de revelator: dacă alegem să trăim în prezent, ne dăm şansa de a avea o viaţă fericită. Pentru a ajunge însă acolo, trebuie să ne răspundem la o întrebare: imaginea pe care o avem asupra realităţii este, într-adevăr, cea mai adecvată? Ne reprezintă cu adevărat? Ştim cine suntem, care este puterea noastră reală şi în ce constă aceasta de fapt?
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz