Bucureștenii și-au schimbat stilul de viață și viziunea asupra calității locuirii în ultimul an și jumătate, ca urmare a pandemiei. Potrivit unui studiu comandat de Impact Developer & Contractor, 95% din bucureșteni caută liniște, spațiu verde exterior, dar și calitatea aerului atunci când aleg locuințe noi.
În ultimul an şi jumătate, 47% dintre locuitorii Capitalei non-rezidenţi Greenfield Băneasa ar fi optat să trăiască într-o zonă rezidenţială aflată lângă o pădure, pentru a beneficia de linişte, spaţii verzi şi aer curat, şi doar 3 din 10 bucureşteni ar fi ales să locuiască în acelaşi spaţiu locativ.
Totodată, pentru un nivel mai ridicat de confort, 9 din 10 bucureşteni şi-ar fi dorit o locuinţă mai mare, preferabil casă sau apartament cu grădină.
„Contextul pandemic a impactat şi viaţa profesională a locuitorilor din capitală. De la debutul pandemiei până în prezent, circa 54% din rezidenţii Greenfield Băneasa au lucrat şi continuă să lucreze preponderent de acasă, în timp ce bucureştenii non-rezidenţi Greenfield au lucrat de acasă în proporţie de 37%. Condiţiile de locuire din Greenfield Băneasa le-au facilitat locuitorilor work from home, 66% dintre aceştia apreciind posibilitatea de a lucra în linişte. Pandemia a accentuat nevoia de a face parte dintr-o comunitate. Astfel, cel mai important criteriu pe care bucureştenii îl iau în considerare pentru o viitoare locuinţă este calitatea vecinilor, a locuitorilor cartierului. Următorul criteriu este legat de nivelul de poluare, bucureştenii dorindu-şi să locuiască într-o zonă nepoluată. În prezent, 61% dintre bucureştenii care nu locuiesc în Greenfield Băneasa sunt nemulţumiţi de calitatea aerului”, se menţionează în studiu.
Potrivit estimărilor, în următorii doi ani, aproximativ 3 din 10 bucureşteni non-rezidenţi Greenfield Băneasa intenţionează să se mute într-o locuinţă nouă, iar cele ai importante criterii de care vor ţine cont sunt spaţiul verde (curte/terasă/proximitate) şi o suprafaţă mai mare a casei.
Cei mai mulţi dintre rezidenţii din Bucureşti ar opta pentru un apartament cu 3 camere într-o zonă/cartier accesibil(ă) cu maşina şi cu locuri de parcare disponibile.
Studiul Impact Developer & Contractor a fost realizat în septembrie 2021 de Quantix Marketing Consulting, pe un eşantion format din 619 bucureşteni, împărţit în locuitori din diverse cartiere şi rezidenţi Greenfield Băneasa.
Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile companiei („IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de la Bucureşti, cu o capitalizare bursieră de 1.086.650.000 lei (la data de 12 octombrie 2021).
Recent, Impact Developer & Contractor a obţinut ratingul 10 la evaluarea Vektor realizată de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România.
Golin România a obținut 11 premii din 16 nominalizări la ediția din acest an a Romanian PR Award: 3 Golden…
Asociația pastel, dedicată misiunii #NicioLunăFărăOFaptăBună, anunță lansarea proiectului PractiLand, o inițiativă susţinută de Kaufland România, menită să transforme educația practică…
Au lansat pe piață proiecte inovatoare precum Yarooms, ialoc sau jobful, pentru care au obținut finanțări de peste 4,5 milioane…
În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…
Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…
Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…