Finanțe

Ce le spui copiilor tăi despre bani? Curs online de educație financiară pentru părinți

Reading Time: 2 minute

Școala de Bani, programul de educație financiară al BCR, lansează un nou curs adresat părinților, care vine în completarea atelierelor pentru cei mici, la care au participat 20.000 de copii în 2020.

Cursul este gratuit și cuprinde 7 lecții, ce abordează subiecte menite să-i ajute pe aceștia să contribuie la educația financiară a celor mici, folosindu-se de exemple practice, dar și jocuri distractive și fișe de activități, pe care cei mici le pot folosi pentru a învăța despre bani, arată BCR, într-un comunicat de presă.

„Începem anul la Școala de Bani cu un modul online în premieră pentru părinți, deoarece ei sunt cei care le oferă acasă copiilor primele lecții de educație financiară. Și e important ca acestea să aibă, încă de la început, o bază sănătoasă. Ultimul an a fost unul al adaptării și incertitudinii, dar asta nu ne-a împiedicat să continuăm un demers la care ținem foarte mult: acela de a îmbunătăți relația românilor cu banii și de a le oferi informațiile necesare pentru a face alegeri financiare inteligente. Am regândit lucrurile, am mutat atelierele și cursurile în online, am încercat să fim cât mai flexibili și ne-am bucurat să primim feedback pozitiv de la participanți și în aceste condiții aparte. Am vrut să îi ajutăm pe oameni chiar și de la distanță să devină mai conștienți și mai atenți cu finanțele personale și ne propunem să facem asta și în 2021”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Modulul special de educație financiară pentru părinți poate fi accesat gratuit pe platforma www.scoaladebani.ro, prin crearea unui cont sau prin intermediul contului de Facebook.

Școala de Bani a încheiat anul 2020 cu peste 33.000 de absolvenți. Începând cu luna martie, toate cursurile au fost adaptate și transferate în online, astfel încât să poată fi accesate în continuare de oriunde din țară, chiar și în contextul restricțiilor impuse de Covid-19. Și atelierele de educație pentru copii FLiP – Școala de Bani pe Roți s-au transformat în cursuri virtuale, la care au participat peste 20.000 de elevi și 1.200 de profesori, în cadrul a peste 600 de ateliere cu durata a 1,5 ore. Atelierele FLiP au fost realizate în parteneriat cu Școala de Valori.

„Pentru cei care nu vor să-și lase viitorul la întâmplare, am creat o călătorie inițiatică în lumea finanțelor și a creșterii calității vieții. Ideea s-a născut din dorința a-i susține și pe tineri să-și dezvolte abilități financiare, să-și gestioneze eficient banii de buzunar și, mai ales, să învețe să gândească în perspectivă și să decidă asumat. Prin educație financiară, în cadrul FLiP Școala de Bani, tinerii au șansa să conștientizeze ce contează cu adevărat pentru ei și să descopere căi simple prin care își pot modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-se inspirați și cuceriți de rezultatele financiare pe care le pot obține fără prea mult efort, încă de timpuriu”, a declarat Silvia Bogdan, Președinte Școala de Valori.

Prin Școala de Bani, BCR își propune creșterea nivelului de cunoștințe financiare în rândul populației de toate vârstele. Un studiu efectuat recent în Uniunea Europeană a plasat România pe ultimul loc în ceea ce privește educația financiară. Românilor le lipsesc noțiunile de bază care i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în acest demers.

Oana Voinea

Recent Posts

Adrian Stanciu: Leadership public și leadership privat

Cu puțin timp în urmă am avut un eveniment la Oradea, împreună cu prietena mea Andreea Roșca și cu ceilalți…

3 ore ago

Join UP!: Românii prind gustul vacanțelor exotice. Peste 30% mai mulți turiști au vizitat Egiptul în această toamnă

În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…

15 ore ago

„Bach chez Cioran, une tragédie angélique”, în premieră în România pe 26 noiembrie

Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…

18 ore ago

Provocările finanțării proiectelor culturale din România

Un nou proiect cultural al Asociației Urbandada a completat scena culturală românească în această toamnă - spectacolul „ORFANI”, în regia…

21 de ore ago

Ateliere de colaj organizate alături de Haute Culture, în completarea Collage Festival

Revista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de…

21 de ore ago

Ziua Națională a României pe scena La Fenice Stele ale Operei Româneşti la Veneţia

Opera Națională București prezintă joi, 28 noiembrie, ora 19:30, un concert de gală intitulat Ziua Națională a României pe scena…

23 de ore ago