Analize Business Companii

Cât timp pierd angajații bucureșteni în trafic?

9 iul. 2019 2 min

Cât timp pierd angajații bucureșteni în trafic?

Reading Time: 2 minute

Prima ediție a studiului Working Habits and Commuting Patterns, realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, dezvăluie că angajații birourilor moderne din București petrec, în medie, 46 de minute de acasă până la locul de muncă. Timpul de deplasare până la serviciu este mult prea lung, consideră 52% dintre respondenți.

Cei mai mulți dintre angajați folosesc metroul, 54%, urmați fiind de cei care se deplasează cu mașina, 38%. O bună parte dintre respondenți au nevoie de mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la birou.

Distanța medie dintre casă și locul de muncă este de 10,7 kilometri, viteza medie de deplasare la orele de vârf fiind de aproximativ 14 kilometri pe oră.

Madalina Cojocaru Partner Office Agency CushmanWakefield Echinox Medium 2

”Angajaţii caută mai multă flexibilitate pentru a-şi eficientiza timpul, au îmbrăţişat rapid mijloacele alternative de transport, precum bicicletele şi trotinetele, şi au o preferinţă către proiectele mixte, cu o componentă de rezidenţial şi de retail, dar şi către cele situate în zone centrale, mai bine conectate la reţeaua de transport public şi la punctele majore de interes ale oraşului”, a declarat Mădălina Cojocaru, Partener, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Atunci când vine vorba despre ce își doresc angajații de la locul de muncă, 22% dintre respondenți se declară nemulțumiți de facilitățile existente în zonă precum: servicii, restaurante sau spaţii pentru petrecerea timpului liber. 47% consideră că oferta are loc de imbunătățire, cele mai dorite fiind restaurantele sau cafenelele (37%), centrele de fitness (26%) sau supermarketurile (24%).

Aproape jumătate dintre angajați și-ar dori să lucreze în zona centrală a Bucureștiului, Tineretului – Unirii – Universitate (31%), şi CBD, Piaţa Victoriei – Aviatorilor (19%). Următoarele zone în clasamentul preferințelor sunt Militari – Drumul Taberei (16%) şi Piaţa Muncii – Pallady – Pantelimon (13%).

Dacă angajații ar avea libertate în stabilirea locului de desfășurare a activității, mai puțin de jumătate dintre respondenți ți-ar petrece timpul la birou (45%), restul programului fiind alocat lucrului de acasă (35%), într-un spaţiu de coworking (10%) sau într-un spaţiu neconvenţional, precum o cafenea sau food-court (10%).

Cele mai importante criterii de alegere a unui job rămân remunerația și descrierea postului, abia apoi urmând pachetul de beneficii sau flexibilitatea programului de lucru.

Studiul ”Working Habits & Commuting Patterns” a fost întocmit, în perioada aprilie – mai 2019, de către Cristian Moga, Head of Research şi Vlad Săftoiu, Research Analyst Cushman & Wakefield Echinox. Studiul a cuprins un eşantion de 500 de respondenţi din Capitală, cu media de vârstă de 34 de ani, 92% dintre aceștia având studii superioare. Datele au fost colectate online de agenția de cercetare de piață MKOR Consulting.

Foto:  © Imaengine | Dreamstime.com

Array
One Comment
  1. Maria
    Mult timp, foarte mult chiar. Si nu se va schimba nimic prea curand.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: