Cât te costă să nu ai asigurare de călătorie?
Reading Time: 3 minuteDiferite probleme de sănătate vin cu costuri diferite, de la cele mai minore, la cele mai complicate, dar toate vin cu cheltuieli mari care pot costa mai mult decât vacanța în sine dacă nu ai asigurare de călătorie.
Cele mai frecvente accidente în timpul călătoriilor sunt leziunile pe brațe și picioare și brațele rupte, potrivit unei analize realizate de AXA Partners CEE. Vara, cele mai frecvente probleme de sănătate sunt amigdalita, alergiile, gastroenterita sau alte probleme de stomac, în timp ce iarna, cele mai frecvente sunt brațele rupte și întinderile sau rupturile de ligamente.
Oricât de mult ne place să considerăm că vacanțele sunt o experiență perfectă, accidentele se pot întâmpla în orice moment. Este motivul pentru care compania de travel-tech Kiwi.com anunță parteneriatul cu asigurările de călătorie AXA, pentru a oferi asigurare odată cu achiziționarea biletelor.
Călătorii care folosesc Kiwi.com au acum opțiunea de a cumpăra asigurare de călătorie AXA împreună cu biletele lor de avion. Sunt disponibile două pachete: Basic, care acoperă cheltuielile medicale (inclusiv COVID-19), anularea călătoriei din cauza bolii, accidentului sau decesului și servicii de asistență, în timp ce Plus acoperă și pierderea bagajelor, asigurarea de călătorie cu avionul și răspunderea.
Cât costă îngrijirea ambulatorie
Potrivit datelor Kiwi.com, cele mai populare destinații în rândul românilor sunt orașele din Italia, Marea Britanie, Spania, Germania și Franța, dar există și un interes crescut pentru destinații precum Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Turcia și Filipine.
Potrivit AXA Partners CEE, țările cu cele mai scumpe servicii medicale sunt în Marea Britanie, Elveția, insule îndepărtate aparținând Greciei, Spaniei sau Turciei, unde de obicei există doar servicii private de sănătate, precum și în SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă.
În UE, costurile pentru tratamentele în ambulatoriu variază între 100 și 250 de euro, în timp ce în Emiratele Arabe Unite sau Turcia, turiștii se pot aștepta să plătească între 800 și 1500 de dolari.
Călătorii în SUA vor plăti între 800 și 1500 de dolari pentru îngrijirea ambulatorie, iar cei care vizitează Filipine sau Thailanda ar putea plăti până la 1500 de dolari. În Egipt, costurile sunt similare cu cele din Europa, variind între 80 și 250 de euro.
Spitalizarea, de la 15 la 15.000 de euro pe zi
În cazul în care va apărea nevoia spitalizării, costurile per zi în UE încep de la 15 euro, dar pot crește la 15.000 de euro pe zi dacă este nevoie de terapie intensivă, ca în cazul accidentelor sau apendicitei. În SUA, o zi în spital costă peste 2.500 de dolari, în timp ce în restul lumii costurile variază între 300 și 3.500 de dolari pe zi.
Costuri mari pentru tratarea accidentelor de schi
Dacă în timpul călătoriei, accidentele necesită intervenția unui elicopter, acesta poate costa între 1.000 și 5.000 de euro în UE, și între 5.000 și 15.000 de dolari în SUA. Călătorii în Filipine sau Thailanda care necesită o intervenție cu elicopterul se pot aștepta să plătească între 750 și 5.000 de dolari.
Accidentele pe pârtii sunt frecvente, iar de cele mai multe ori, schiem în vacanță. În cazul nefericit al unui accident care provoacă o fractură, costurile pot ajunge până la 70.000 de euro, în funcție de gravitatea accidentului și de intervențiile necesare.
O defalcare a costurilor arată astfel: intervenția cu elicopter – 1.000 până la 5.000 euro; spitalizarea pentru 2 săptămâni, inclusiv tratament, intervenție chirurgicală, radiografii – 12.500 euro; transportul înapoi acasă într-o ambulanță (terestră) variază între 3.000 și 5.000 de euro, în timp ce transportul într-o ambulanță aeriană costă între 10.000 și 50.000 de euro.
Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri. Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări. În medie, în fiecare zi sunt vândute 70.000 de locuri.
AXA Partners CEE face parte din AXA, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurare și asset management din lume. Compania gestionează anual peste 13 milioane de cazuri, în peste 40 de țări, având Global Service Delivery într-o rețea de peste 40.000 de operatori medicali.
Foto 74982086 © Jaromír Chalabala | Dreamstime.com
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz