Cartea vinurilor românești, ajunsă la cea de-a doua ediție

Reading Time: 2 minute

Primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova, The Wine Book of Romania, ajunge la cea de a doua ediție. Ediția pilot s-a bucurat de mare succes, fiind vândută în peste 6.000 de exemplare.

The Wine Book of Romania  reprezintă o carte de vizită personalizată pentru industria vinurilor și un instrument util pentru promovarea lor în întreaga lume. Toate sortimentele care se regăsesc în ghid au fost evaluate de experți internaționali. În urma acestei evaluări, au fost descrise și clasificate 279 de vinuri, aparținând a 75 crame, 60 din România și 15 din Republica Moldova. Dacă în primul volum 15% dintre vinurile evaluate au obţinut 5 stele, cei care vor răsfoi volumul al doilea vor descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim din partea juriului, reprezentând 18% din totalul vinurilor prezentate.

„Pentru mine, The Wine Book of Romania reprezintă, pe lângă o mare responsabilitate, și un angajament față de industria vitivinicolă și producătorii de vin din România. Pentru pregătirea volumului al doilea, m-am bucurat să constat o creștere remarcabilă a calității vinurilor evaluate. Îmi doresc ca vinurile românești să fie apreciate la adevărata lor valoare și să își câștige locul meritat pe harta vinurilor europene”, declară Marinela V. Ardelean, autor The Wine Book of Romania.

Pentru realizarea ghidului, autoarea a vizitat timp de 3 luni crame din România și Republica Moldova, a degustat peste 2.000 de vinuri, dintre care a selectat maximum cinci etichete de la fiecare producător.

Noutatea absolută faţă de primul volum al ghidului o reprezintă introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova). Au fost degustate şi notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova şi 3 din România.

The Wine Book of Romania, volumul al doilea, va beneficia de un turneu de lansare în mai multe orașe din România, dar și la târguri si evenimente internaționale. Primele orașe confirmate sunt:

  • Arad, 14 mai, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați și 15 mai, la PrimăriaMunicipiului Arad
  • București, 20 mai, în cadrul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, la Fratelli Studios
  • Sibiu, 23 mai, Universitatea Lucian Blaga
  • Cluj-Napoca, 25 mai, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu și pe 26 mai la The Office Wine Bar
  • Târgu Mureș, 1 iunie, Hotel Privo
Doriana Matei

Recent Posts

Vom produce drone românești. Protocol semnat între ministere

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi cel al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, au semnat, marţi, un…

10 ore ago

Pi2 a fost aleasă agenția de comunicare pentru Freedom24 în România și Ungaria

Agenția independentă de comunicare Pi2, cu birouri și filiale în Europa Centrală și de Est, a fost selectată să gestioneze…

10 ore ago

Utilizatorii plătesc în medie 12 abonamente pentru serviciile online

În medie, utilizatorii plătesc 12 abonamente online, inclusiv Netflix, Spotify și YouTube Premium – cele mai populare servicii din întreaga…

16 ore ago

Ce cred angajații despre companii. Care sunt cele mai apreciate firme din 2024

JYSK, Phillip Morris, Deichmann, dm drogerie markt și Starbucks sunt cele mai apreciate companii de către propriii angajați, conform “Top…

16 ore ago

Cegeka: Companiile IT trebuie să schimbe mentalitatea și să atragă parteneriate strategice

Piața IT din România trece printr-o perioadă de transformare, iar modelul tradițional de outsourcing, bazat pe externalizarea resurselor umane, începe…

16 ore ago

Danone susține centrele E.G.A.L. care oferă mese calde pentru copiii din zone defavorizate

Danone România s-a alăturat susținerii centrelor de zi E.G.A.L. dezvoltate de Societatea Națională de Cruce Roșie, susținând continuarea activității din…

16 ore ago