Management Stiri

Care vor fi prioritățile în business pentru 2022

13 dec. 2021 2 min

Care vor fi prioritățile în business pentru 2022

Reading Time: 2 minute

Eficientizarea, atragerea și păstrarea oamenilor – cheie sunt marile priorități ale acestei perioade și ale anului 2022 la vârful marilor companii active în România. De asemenea, și investițiile în dezvoltarea componentei “mindset” vor deveni din ce în ce mai importante în cadrul marilor organizații

Companiile vor începe să masoare un nou indicator de performanță: rata de întoarcere a investiției în învățare (Return on Learning) și, mai ales, rezultatele obținute în urma activităților de învățare/ dezvoltare. Acestea sunt câteva dintre principalele concluzii ale studiului “Insights from the Top” realizat de compania de Executive Search și Dezvoltare Organizațională K.M.Trust & Partners la finalul lunii noiembrie 2021.  

Astfel, peste 55% dintre respondenți au indicat în egală măsură activitățile de eficientizare, optimizare a resurselor și performanțelor și digitalizarea, precum și identificarea resurselor umane potrivite conform obiectivelor drept cele mai importante priorități în această perioadă. Pe locurile următoare între prioritățile companiilor s-au clasat observarea evoluțiilor pandemiei de Covid-19 (39.5%), managementul imprevizibilului (30.2%) și transformarea culturală la nivelul organizațiilor (27.9%).

Componenta “mindset” (a avea mentalitatea potrivită pentru performanță și obiectivele propuse) este din ce în ce mai importantă, între prioritățile managerilor de top. 65% dintre respondenți au indicat aceasta drept principala preocupare în perioada următoare, în timp ce 44% dintre răspunsuri au subliniat atragerea și menținerea talentelor potrivite, iar 35% au răspuns că se concentrează pe îmbunătățirea coeziunii echipelor. 

În ceea ce privește măsurarea performanțelor companiilor, indicatorii financiari rămân principalele instrumente de măsurare (ex. EBITDA, ROA, ROE, etc.), majoritatea respondenților indicând acesti indicatori, Totuși, din ce în ce mai mulți executivi analizează la nivelul organizațiilor și rata de întoarcere a investiției în învățare (Return on Learning), care se află în corelație directă cu indicatorii de performanță financiarăSatisfacția clienților, rata retenției angajaților pe roluri, componentele de mentorat sau cascadare a capabilităților de la nivel de vârf pe rolurile ierarhice subordonate au fost indicate de către executivii chestionați dreptindicatori care demonstrează rata de învățare/ de însușire și aplicare a noilor capabilități învățate în cadrul programelor de training, coaching sau altor programe de dezvoltare organizațională.

“Managerii de top vor avea din ce în ce mai multă nevoie de claritate și calm. Acestea se pot obține printr-un printr-un stil de viață cât mai echilibrat, printr-un antrenament foarte structurat al minții – prin metode specifice, bazate pe neuroștiință – dar și prin adoptarea unui program de nutriție cât mai personalizat.

Plimbările ocazionale sau sportul sunt foarte utile, însă nu înlocuiesc antrenamentul mintal necesar zilnic. Așa cum antrenăm brațele pentru a putea susține greutăți mari în ele, de asemenea este necesar să antrenăm și mintea pentru a gestiona stresul repetat cu care ne confruntăm,”declară Radu Manolescu, fondator K.M.Trust & Partners.   

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: