Business Tech

Care sunt cele mai bune purificatoare de aer

9 apr. 2020 4 min

Care sunt cele mai bune purificatoare de aer

Reading Time: 4 minute

Purificatoarele de aer sunt printre cele mai căutate electrocasnice în ultimele săptămâni, pe piața din România. Producătorii au înregistrat dublări ale vânzărilor, pe aceste categorii de produse, pe o piață globală estimată la aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat semnificativ în ultimele săptămâni, aceștia alocând o atenție mult mai mare sănătății și igienei personale. Această preocupare a generat achiziții în creștere de echipamente electronice și electrocasnice destinate întreținerii sănătății personale și menținerii unui stil de viață sănătos.

Din cifrele retailerilor de electronice și electrocasnice reiese că pentru purificatoarele de aer se înregistrează  cele mai mai creșteri ale vânzărilor, ca măsură de combatere a poluării, a alergenilor, cauzați de venirea primăverii și ca o metodă de diminuare a bacteriilor și virusurilor din locuințe.

“Calitatea aerului, nivelul ridicat de poluare atmosferică și avertizările specialiștilor au dus la dublarea vânzărilor echipamentelor de purificare a aerului în lunile ianuarie și februarie 2020. Comparația este făcută potrivit datelor Daikin România cu aceeași perioadă a anului anterior. Aceste rezultate se înscriu într-un trend manifestat la nivel mondial. Piața globală a aparatelor de purificare a aerului este estimată să ajungă la 29 de miliarde de dolari până în anul 2021, cu o creștere anuală pe segmental rezidențial de peste 6% până în anul 2023” ne-a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.

Plaja de prețuri, pentru acest gen de echipamente, este destul de mare, variind de la 300 de lei la 10.000 de lei, în funcție de tehnologie, brand, acțiune asupra bacteriilor. “Se observă o deschidere tot mai mare a consumatorilor din România pentru noile tehnologii și beneficiile pe termen lung ale produselor din această gamă, sunt interesați de sisteme de înaltă calitate, de modele echipate cu tehnologii avansate și sunt deschiși spre investiții responsabile, pe termen lung, chiar dacă acest lucru înseamnă să aloce un buget mai mare pentru o achiziție”, spune oficialul Daikin România.

Aer curat, cu tehnologii filtrat

O răsfoire a cataloagelor (online) ale retailer-ilor de electronice și electrocanice aduce în prim plan purificatoare de aer de la companii de tradiție precum Panasonic, Philips, Daikin sau Sharp. Un echipament nu tocmai familiar publicului larg, până în această perioadă terorizată de viruși respiratorii, atunci când căutăm un purificator de aer eficient trebuie să fim atenți la mai multe detalii.

Când se decide să achiziționeze un purificator de aer, un consumator ar trebui să studieze o seie de aspecte precum: tehnologia de filtrare, valoarea CADR (rata de eliberare a aerului curat), indicatorul pentru nivelul de alergeni/poluanți în timp real, dar și conectarea produsului la aplicația mobilă sau reglarea intensității ventilatorului/a zgomotului, spune Bianca Severin, Home Care Business Philips Marketing Manager. Tehnologia de filtrare este cel mai important aspect, pentru că eficiența acestui sistem afectează în mod direct rata de eliberare a aerului curat.

Purificatoarele cu filtrare mecanică se caracterizează printr-o eficiență foarte ridicată, chiar aproape de 100%, datorită filtrelor multiple (purificatoarele cu filtrare mecanică sunt prevazute, de cele mai multe ori, si cu filtre de carbon si cu filtre HEPA), explică oficialul Philips România.

Cele mai recomandate și utilizate filtre sunt pre-filtrul (captează cei mai mari poluanți și trebuie curățat din când în când pentru a fi siguri că particulele poluante nu restricționează fluxul de aer); Filtru de carbon: are proprietăți excelente de absorbție, elimină mirosurile neplăcute, gazele dăunatoare și compusii organici volatili; Filtru HEPA – filtrul folosit inclusiv în unități sanitare sau laboratoare. Este format din fibre microscopice, care formează o foaie împăturită într-o serie de pliuri tip acordeon pentru a crește suprafata filtrului.

Ururu – Descompune virusuri

Daikin Ururu

Soluțiile Daikin pentru purificarea aerului sunt concepute pentru încăperi de până la 46 de metri pătrați. Cele două modele, purificatorul MC70L sau purificatorul și umidificatorul Ururu au capacitatea de a curăța aerul din încăpere și de a detecta, de a opri și descompune microparticulele fine de poluare din aer care au între 0.3 µm și 10 µm, cu o precizie de peste 97%. Purificatoarele dispun de tehnologia Flash Streamer, care îndepărtează și descompune virusurile, mucegaiul, praful, bacteriile, polenul. Pielea uscată, iritarea ochilor, uscarea mucoasei nazale și a gâtului, proliferarea bacteriilor și a virusurilor, mâncărimi sau alergii sunt doar câteva dintre efectele pe care aerul uscat le poate avea asupra corpului uman.

Echipament antiviral – Nanoe

panasonicFVXG80

La purificatoarele Panasonic este folosită tehnologia Nanoe, care are efect antiviral si antibacterian și împiedică formarea a 99,9% dintre virusurile (H1N1) și (H5N1) și 99,9 % dintre bacterii (E.Coli 0157, MRSA). „Cumpărătorul trebuie să țină cont de tehnologia pe care o are încorporată un astfel de produs precum și de suprafața pe care o dorește a fi acoperită. Tehnologia trebuie să fie centrată pe capacitatea  purificatorului de a filtra și de a împiedica formarea virusurilor și bacteriilor”, spune Laurențiu Faur, Director de Marketing și Comunicare Panasonic România. De asemenea, prin filtrul HEPA se beneficiază de aprobare Allergy Seal, pentru produse testate din punct de vedere științific de către organisme independente și au rezultate privind reducerea/eliminarea/restricționarea alergenilor din interior.

Filtrare la micron – Philips

Philips AC4550 AirPurifier.

Purificatorele Philips se bazează pe tehnologia smart VitaShield IPS, cu filtrare în mai multe etape. Echipamentele sunt dotate cu 3 filtre, pentru a reține de la particulele mari de praf până la particule ultrafine de 0,003 microni. Astfel, un pre-filtru captează cei mai mari poluanți (praf, păr de animale); un filtru de carbon activ elimină mirosurile neplacute, gazele dăunătoare și compușii organici volatili; un filtru HEPA H13 elimină 99,97% dintre particulele de până la 0,003 microni.

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: