Stiri

Care a fost cea mai mare despăgubire plătită anul trecut în baza unei asigurări de viață

Reading Time: 2 minute

Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut în baza unei polițe de asigurare de viață de o companie Membră UNSAR a depășit suma de 820.000 lei.

Totodată, valoarea celor mai mari 5 indemnizații plătite în baza acestui tip de poliță a fost de peste 3 milioane de lei.

O analiză detaliată a acestor cazuri arată că 4 din cele 5 indemnizații au fost acordate ca urmare a decesului persoanelor asigurate. A cincea despăgubire a fost acordată pentru o îmbolnăvire gravă. Toate cele 5 evenimente au fost determinate, de altfel, de îmbolnăviri de natura afecțiunilor oncologice (3 cazuri), stop cardiorespirator și diabet zaharat.

„Aceste realități sunt o dovadă în plus a rolului esențial pe care îl joacă asigurările de viață în protecția financiară a familiilor atunci când apar evenimente nefericite. Din păcate, vedem zilnic cum evenimente neprevăzute pot afecta dramatic o familie. Asigurările de viață nu pot preveni tragediile, dar pot oferi un sprijin financiar esențial familiilor afectate, ajutându-le să treacă mai ușor peste momentele dificile”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Este important de menționat că trei dintre cele cinci polițe de asigurare au fost contractate individual, una dintre ele fiind asociată unui credit ipotecar, iar două au fost asigurări de grup, încheiate de companii pentru angajații lor, prin programe de beneficii extra-salariale.

“Încheierea unei asigurări de viață reprezintă o alegere responsabilă. Este, însă, nevoie de introducerea unor politici fiscale pentru asigurările de viață cu componentă exclusivă de protecție care să stimuleze dezvoltarea acestui segment de asigurări, în beneficiul tuturor românilor”, a precizat Roxana BĂLUȚĂ, Specialist Asigurări de Viață și Sănătate și Coordonator Programe UNSAR.

Asigurarea de viață este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în susținerea politicii lor sociale. Majoritatea membrilor OECD, precum și o bună parte dintre statele membre UE stimulează prin mijloace fiscale achiziția de asigurări de viață, care sunt privite ca investiții importante și necesare pentru dezvoltarea și sustenabilitatea bunăstării individuale și a economiei în ansamblu.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Grupul PPC pregătește investiții de 10,1 miliarde de euro pentru următorii 3 ani

Grupul PPC prezintă noile obiective, actualizate și majorate, din Planul Strategic pentru perioada 2025-2027, cu scopul de a deveni o…

4 ore ago

Maria Gheorghiu, fondatoare OvidiuRO: „România se transformă în țara pe care ne-o dorim cu toții”

Asociația OvidiuRO a lansat de curând, împreună cu Kaufland România, inițiativa națională „Prinde gustul lecturii”, o campanie dedicată cultivării obiceiului…

6 ore ago

Investiție de 400.000 de euro în tehnologie dentară: Dental Elite își extinde rețeaua cu a patra clinică

Dental Elite, lanț de clinici ce oferă tratamente dentare complete în București și Brașov, se extinde prin lansarea celei de-a…

6 ore ago

Moromeții 3 a debutat la premiera de gală cu sala plină

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, Moromeții 3, a avut premiera miercuri 13 noiembrie, în Sala „Ion Caramitru”…

6 ore ago

LooLoo Kids primește al doilea „buton de diamant” din partea YouTube pentru canalul său în limba spaniolă

YouTube anunță acordarea celui de-al doilea „buton de diamant” pentru LooLoo Kids, de această dată pentru canalul său în limba…

8 ore ago

Dezvoltarea unei societăți de avocatură prin echipe specializate în nișe de drept

JGV și Asociații este societatea de avocatură care și-a orientat activitatea spre arii de practică specifice, creând echipe mixte și…

8 ore ago