MarComm Stiri

Lansarea campaniei naționale antidrog „Alege viața, NU drogurile”

14 feb. 2024 3 min

Lansarea campaniei naționale antidrog „Alege viața, NU drogurile”

Reading Time: 3 minute

Asociația de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup anunță lansarea Campaniei Naționale Antidrog „Alege Viața, Nu Drogurile”, un efort comun dedicat combaterii consumului de droguri în rândul adolescenților și oferirii de suport celor aflați în dificultate.

Programul a debutat marti, 12 februarie,  la Colegiul Național Cantemir – Vodă și este programat să se desfășoare într-un număr cât mai mare de licee din București, cu scopul de a ajunge la cât mai mulți elevi posibili.

Campania se va desfășura pe parcursul întregului an școlar și va include o serie de activități și programe educative, campanii de conștientizare, desfășurate atât în mediul online, cât și în licee. Aceste acțiuni vor fi susținute de materiale informative și resurse educaționale, create pentru a oferi adolescenților, părinților și cadrelor didactice informațiile necesare pentru identificarea riscurilor asociate consumului de droguri și modalitățile de prevenire a acestuia.

Lansare campanie antidrog 3

Organizatorii invită mass-media, comunitățile educaționale și publicul larg să se alăture acestui demers important și să contribuie la răspândirea mesajului campaniei. Împreună, se poate face o diferență semnificativă în viața tinerilor și în societatea noastră.

Obiectivele campaniei antidrog „Alege Viața, Nu Drogurile” urmărește să:

Conștientizeze tinerii cu privire la riscurile consumului de droguri, atât din punct de vedere al sănătății fizice și psihice, cât și din perspectiva riscurilor din mediul online, riscurilor juridice, și astfel să avem un grad ridicat de prevenție.

Oferă acces la consiliere psihologică și consiliere juridică gratuit pentru copiii dezavantajați social care se confruntă cu dependența de droguri.

Promovează un mediu educațional sănătos și susținător, liber de influențele nocive ale substanțelor ilegale.

Promovarea unui program de educație pentru sănătate în cadrul instituțiilor de învățământ.

Consiliere psihologică și consiliere juridică Gratuit

Un element cheie al campaniei este să ofere consiliere psihologică și juridică gratuit pentru tinerii dezavantajați social, care sunt deja afectați de consumul de droguri. Această inițiativă este posibilă datorită dedicației și expertizei profesioniștilor din cadrul Asociației de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup și a partenerilor săi, Clinica AIDA IVAN și MedProtect Clinic.

Părinții, tutorii sau tinerii interesați de accesarea serviciilor de consiliere psihologică și juridică sunt încurajați să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul oficial al campaniei, www.alegeviatanudrogurile.ro.

Echipa este formată din specialiști în domeniul psihoterapiei, psihoterapiei de grup de suport, experții în adicții, psihologi, avocați, experți în domeniul cyber security, experți în comunicare și experți în domeniul politicilor publice și securității naționale.

Un Apel la Acțiune Comunitară

Încurajăm întreaga comunitate – părinți, educatori, lideri ai opiniei și organizații – să se alăture acestei cauze și să contribuie la difuzarea mesajului campaniei. Doar prin eforturi comune putem asigura un viitor mai sigur și mai sănătos pentru tinerii noștri.

Raportul european privind drogurile din 2023 oferă o imagine de ansamblu a situației actuale și a problemelor emergente legate de droguri care afectează Europa, evidențiind că aproape toate substanțele cu proprietăți psihoactive au potențialul de a fi utilizate ca droguri, afectând aproape pretutindeni societatea.

În România, cannabisul continuă să fie cel mai consumat drog, urmat de heroină și cocaină. Acest lucru indică o preferință constantă pentru aceste substanțe în rândul consumatorilor de droguri din țară

Despre Asociația de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup

Asociația de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup , o organizație non-guvernamentală dedicată nevoii de suport specializat și expertiza în domeniul psihoterapiei, adicțiilor, psiho-oncologiei, consilierii și evaluării psihologice, cât și dezvoltării de programe educaționale pentru copii, adolescenți și tineri.

Array

Articole pe aceeași temă: