Call-center pentru vacanțele anulate
Reading Time: 2 minuteDirecţia Generală Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a deschis un call-center dedicat celor care vor să afle detalii despre vacanțele anulate şi situația rambursării sumelor achitate, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Ministerului Turismului – actuala Direcţie Generală Turism din MEEMA.
„La nivelul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism a fost instituit un call-center pentru persoanele care au întrebări referitoare la reprogramarea călătoriilor, anularea acestora şi implicit rambursarea sumelor achitate pentru pachetele de servicii, în contextul situaţiei epidemiologice actuale. Numărul de telefon este: 0751.122.311. Pe această cale, vă adresăm rugămintea să apelaţi acest număr de telefon doar dacă vă aflaţi într-una dintre situaţiile mai sus menţionate”, se menţionează în anunţul făcut de Direcţia Generală Turism din Ministerul Economiei.
Pe site-ul Ministerului Economiei, la Direcția de Turism, este anunțat și programul call-center-ului:
Luni – Joi : 09:00 – 17:00
Vineri : 09:00 – 14:30
Totodată, reprezentanții Direcției de Turism anunță că solicitările de amânare a vacanțelor sau restituirea sumelor achitate se fac la agențiile de turism. “În măsura în care doriți să solicitați amânarea călătoriei pentru o dată ulterioară sau restituirea sumelor achitate, vă recomandăm să faceți o cerere în scris către operatorul economic. Totodată, vă adresăm rugămintea de a lua în considerare volumul mare de solicitări la nivelul operatorilor economici din domeniul turismului și de a trata cu răbdare și înțelegere demersurile întreprinse de aceștia pentru soluționarea cu succes a solicitării dumneavoastră”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Economiei.
Alin Burcea, membru fondator ANAT și CEO Paralela 45, spune că foarte puține agenții de turism vor putea să restituie bani turiștilor, pentru că și agențiile plătesc în avans la parteneri și la companii aeriene. Autoritățile ar trebui să obțină bani de la UE, așa cum a făcut Danemarca, spre exemplu, unde Fondul de garantare al agențiilor a luat un credit de 220 de milioane de euro pe 6 ani, a declarat Alin Burcea, într-un interviu acordat Biz.
La începutul acestei luni, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut un apel la românii care au plătit avansuri la agenţiile de turism să nu meargă să ceară banii înapoi, „pentru că nu au de unde să-i dea şi riscă să introducă firmele în faliment”.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz