Călătoriile cu avionul din această vară au ajuns la 40% față de nivelul din 2019. Cum arată topul destinațiilor
Reading Time: 2 minuteO cercetare a ForwardKeys relevă despre călătoriile cu avionul din această vară că zborurile internaționale către destinațiile europene în iulie și august au atins 39,9% din nivelurile pre-pandemice
Acest lucru este semnificativ mai bun decât anul trecut, atunci când procentul a fost de doar 26,6% din cauza pandemiei COVID-19 care a provocat blocaje pe scară largă.
Privind topul destinațiilor cu avionul, Grecia este țara fruntașă, atingând un procent crescut de 86% din sosirile din lunile iulie și august față de 2019. Pe locurile următoare se află Cipru, care a atins 64,5%, Turcia, 62% și Islanda 61,8%.
Procentul pentru Grecia și Islanda se justifică și datorită faptului că aceste țări au fost printre primele care au anunțat că acceptă vizitatorii care au fost vaccinați complet și / sau pe cei care prezintă un test PCR negativ sau care s-au recuperat după infecția cu COVID-19.
Călătoriile cu avionul au fost mai puține pe distanțe lungi
Țările care au printre cele mai mici procente de creștere comparativ cu anul 2019 sunt cele care se bazează mai mult pe turismul pe distanțe lungi, cum ar fi Franța și Italia, sau cele care au impus cele mai aspre restricții de călătorie, cum ar fi Marea Britanie, care a atins doar 14,3% din nivelului de acum doi ani.
Excluzând transportatorii low-cost, zborurile intra-europene au reprezentat 71,4% din sosiri, comparativ cu 57,1% în 2019.
Ca și destinații, Palma de Mallorca a atins 71,5% din nivelul anului 2019 și Atena, o poartă către numeroase insule din Marea Adriatică, cu 70,2%.
Următoarele orașe cu cele mai bune performanțe au fost Istanbul, cu 56,5%, Lisabona, cu 43,5%, Madrid cu 42,4%, Paris, cu 31,2%, Barcelona, 31,1%, Amsterdam, 30,7% și Roma, cu 24,2%.
„Lucrurile au fost groaznice pentru turismul din Europa anul trecut. Vara aceasta a fost o redresare. Comparativ cu perioadele normale, intensitatea scăzută a călătoriilor aeriene internaționale, sub 40% din normal, a fost extrem de dăunătoare pentru industria aeriană. Absența continuă a călătorilor pe distanțe lungi, se va dovedi o lovitură severă pentru economia vizitatorilor din mai multe țări europene”, a concluzionat Olivier Ponti, de la ForwardKeys.
Foto 71618173 / Airplane Landing © Kevin Nieuwland | Dreamstime.com
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz