Calatorie in lumea steampunk
Reading Time: 2 minuteO oaza de imaginatie, Distrikt 42 este primul gastropub din Bucuresti creat pe curent steampunk si primul care propune o altfel de abordare din punct de vedere al designului si al conceptului fata de tot ceea ce ofera Centrul Vechi si nu numai.
Steampunk este un stil de design derivat din literatura stiintifico-fantastica, in care lumea imaginata stapaneste arta de a crea tot felul de masinarii utopice. Atmosfera tehnico-fantastica, aerul industrial in combinatie cu un mobilier atipic, solutiile de iluminat aparent improvizate, dar alese cu grija, creeaza o lume care lasa loc imaginatiei si curiozitatii.
Accentul cade pe elementele metalice, din cupru sau alama, pe liniile clare, iar atmosfera aproape industriala transpune instant clientii pub-ului intr-o lume fantastica, care lasa loc din plin imaginatiei si curiozitatii.
Nu doar designul este punctul forte al gastropubului, ci si alegerea meniurilor de mancare si de bautura. Obisnuitii mici sunt un “deliciu devenit capriciu” deliciu devenit capriciu” – mici pe bagheta, cu vlastari de mustar si insotiti de o portie de cartofi prajiti. De la sectiunea de “delicii de pub”, la “parte-imparte”si pana la preparatele din sectiunea “din culisele sefului”, abordarile sunt surprinzatoare. Fiecare preparat special a primit o denumire interesanta, in concordanta cu specificul gastropubului: “Distrikt Nachos Grande”, “Sus, tot mai sus” (aripioare crocante de pui), “De toate pentru toti”, “Crema de dovleac usor piscatoare”.
Denumiri si abordari diferite au si cocktailurile. Pentru anotimpul rece, gama cuprinde Winter specials, precum: Disaronno tea, Apple Dream, Old Jack, Spicy Ginger Green Apple, Cranberry Hot Punch. De asemenea, cocktailurile special create aduc aminte de stilul steampunk: Steampunk Evelyn, Airborne Pimm’s Cup, Iron Zeppelin, Mechanic, Steam Machine, Locomotion Daiquiri, Victorian Tonic.
Joia se canta live, in sesiunea “Thurdays Live Sessions” iar vinerea si sambata, DJ-i consacrati intretin distractia si voia buna pana dimineata.
La mijlocul lunii decembrie a fost deschisa si zona de la parter, urmand ca in acest an sa fie inaugurat si spatiul de la etaj. Gastropubul va avea astfel 200 de locuri in interior si aproximativ 170 pe terasa din fata pub-ului, care va functiona in sezonul cald.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz