Café Athénée, o destinație emblematică pentru bucureșteni, și-a redeschis porțile la începutul lunii septembrie după o renovare complexă și o investiție Ana Hotels de un milion euro.
Situată la parterul hotelului InterContinental Athénée Palace, cafeneaua și-a recăpătat strălucirea și rafinamentul printr-un nou design ce îmbină armonios elemente art-deco cu influențe neoclasice. Cu o capacitate de 50 de locuri, inclusiv câteva mese amplasate la exterior pentru oaspeții care preferă să ia masa în aer liber, Café Athénée oferă un aer parizian, fiind o locație îndrăgită și mult așteptată de numeroșii săi oaspeți.
Spațiul recent renovat se remarcă printr-un aspect modern si rafinat, fiecare detaliu fiind ales cu grijă pentru a crea o atmosferă elegantă. Elementele arhitecturale constituie un spectacol vizual, de la arcadele grațioase și panourile de lemn până la tapetul unicat, ce conferă profunzime și caracter, iar panotarea cu opere de artă de pe pereți onorează moștenirea muzicală a Ateneului Român din imediata proximitate. La realizarea proiectului au contribuit case de arhitectură din Marea Britanie și România.
„Café Athénée a fost și va rămâne o locație apreciată de bucureșteni și de vizitatorii hotelului InterContinental Athénée Palace. Redeschiderea acestui spațiu atât de îndrăgit reprezintă un moment important pentru noi, iar feedback-ul pozitiv pe care l-am primit deja din partea oaspeților ne confirmă că am reușit să păstrăm esența locului, aducând în același timp un design elegant si modern”
Nicolaas Houwert, General Manager al hotelului InterContinental Athénée Palace.
Meniul Café Athénée oferă o experiență culinară rafinată pentru toate momentele zilei. Începând de dimineața, oaspeții pot savura opțiuni clasice de mic dejun sau brunch, precum ouă poșate, tartine, croissante sau caviar, continuând cu preparate delicioase care pot fi comandate pe întreg parcursul zilei și desigur deserturile sub semnătura Café Athénée. Toate opțiunile culinare pot fi însoțite de cafele și ceaiuri speciale, de cocktailuri, vinuri sau spumante atent selecționate.
Un element inedit al meniului îl constituie preparatele de tip trompe l’oeil: inspirate de aspectul clasic al deserturilor, aceste creații sunt reinterpretate cu ingrediente sărate, perfect de savurat în orice moment al zilei. Eclerul ascunde un tartar fin de somon în pâte à choux crocante, iar millefeuille-ul, aparent un desert, dezvăluie straturi delicioase de hummus.
Oferta culinară este completată de o varietate de produse de patiserie artizanală și deserturi speciale, semnate de Pastry Chef Mihaela (Mimi) Dima, prezentate în vitrina dedicată, care îmbie oaspeții să le savureze, fie la fața locului, fie acasă împreună cu familia sau prietenii. Acest colț dulce al cafenelei este, fără îndoială, o atracție care nu trebuie ratată.
Cu acces facil dinspre stradă și vedere către Ateneul Român, Café Athénée devine destinația ideală pentru o experiență culinară savuroasă într-un cadru stilat. Atmosfera primitoare, serviciul ireproșabil și spațiul elegant fac din această locație un adevărat reper pentru cei aflați în căutarea unei destinații deosebite în inima Bucureștiului.
Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…
Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…
Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…
Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 200 de milioane de euro distribuitorului român de energie Delgaz Grid…
Cu o carieră de peste 19 ani în finance, Magda Costache este, din septembrie, noul CEO interimar Sezamo, supermarketul online…