Stiri Business Companii Tech

Cadrele didactice universitare pot obține granturi de 5.000 de euro/proiect pentru inovație

22 mai 2024 < 1 min

Cadrele didactice universitare pot obține granturi de 5.000 de euro/proiect pentru inovație

Reading Time: < 1 minut

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a lansat a șaptea ediție a programului Bursele ANIS. Programul se adresează cadrelor didactice tinere care integrează tehnologii noi și metode inovatoare de predare, în cadrul cursurilor sau laboratoarelor din programa universitară, proiectele selectate urmând să beneficia fiecare de câte o bursă de 5000 de euro.

În program sunt acceptați, ca și anul trecut, titularii de curs și asistenții universitari, dar și doctoranzii.

Categorii și eligibilitate

Pentru a fi eligibile, cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să fie titulari de curs, asistenţi universitari sau doctoranzi și să integreze în cursurile și laboratoarele din anul universitar 2024-2025 tehnologii şi metode inovatoare de predare și să se încadreze într-una dintre categoriile menționate.

Cursurile sau laboratoarele propuse trebuie să facă dovada introducerii noilor tehnologii și/sau a unor metode de predare noi și inovatoare în anul universitar 2024-2025. Cursurile și laboatoarele pot fi nou introduse în anul universitar 2024-2025 sau actualizate în proporție de cel puțin 50% în anul curent sau 60% în ultimii doi ani.

În 2024, programul Bursele ANIS propune următoarele categorii la care candidații pot înscrie proiecte: Big Data, Cybersecurity, Artificial Intelligence/Machine Learning, Virtual Reality, Blockchain, Internet of Things, HealthTech (TBC), AgriTech (TBC), Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT).

Granturi de peste 3330.00 de euro

În ultimii șase ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 67 de proiecte didactice, care au obţinut granturi cu o valoare cumulată de 335.000 de euro. În total, la ediţiile anterioare au fost înscrise 211 de proiecte, provenind de la 51 de facultăţi, din 14 centre universitare. Totodată, programul a generat mai multe colaborări între companii şi mediul academic pe proiecte R&D.

Array

Articole pe aceeași temă: