Stiri

Burse de peste 45.000 de euro pentru elevii care vor să învețe la liceul Laude-Reut

25 feb. 2021 3 min

Burse de peste 45.000 de euro pentru elevii care vor să învețe la liceul Laude-Reut

Reading Time: 3 minute

Complexul Educațional Laude-Reut oferă 12 burse școlare, cu o valoare anuală între 7.800 și 11.400 de euro, absolvenților de gimnaziu care doresc să studieze la unul dintre cel mai bine cotate licee private din România. Bursele acoperă costurile de școlarizare în proporții între 75% și 100% și se acordă exclusiv pe bază de merit, în funcție de mediile școlare ale candidaților și de rezultatele acestora la testele de admitere organizate de instituție, sub forma concursului „O șansă pentru viitorul tău”.

Termenul-limită de înscriere pentru cele două burse integrale oferite de Ambasada Israelului este 28 februarie. Pentru bursele oferite în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 înscrierile se fac online, până pe 13 martie inclusiv.

„Am lansat programul nostru de burse în 2011, pentru a reînnoda legătura cu o tradiție nobilă și veche a învățământului evreiesc din România de dinainte de 1945, și anume oferirea de burse copiilor muncitori și înzestrați ale căror familii nu pot acoperi costurile unei educații private de top”, spune Tova Ben Nun-Cherbis, președinte și fondator al instituției. „Inițiativa noastră a fost sprijinită de la bun început de un parteneriat instituțional cu Primăria Sectorului 3. Astfel, în acești zece ani de colaborare, am putut susține, pe durata unui întreg ciclu școlar de patru ani, 170 de elevi merituoși care altfel nu ar fi putut să beneficieze de resursele și educația de calitate pe care o oferă Laude-Reut. În acest an, în premieră, Ambasada Israelului la București finanțează două burse integrale, care acoperă în proporție de 100% costurile de școlarizare. Le mulțumim pentru gestul lor minunat, care le va da unor copii ocazia de a învăța într-un loc unde își pot construi viitorul. Celelalte zece burse, oferite în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, pot fi parțiale sau integrale, în funcție de mediile candidaților și de rezultatele lor la testările noastre.”

Bursele sunt disponibile elevilor înscriși la școli din București și care locuiesc, de asemenea, în București. Criteriile de preselecție sunt ca media de absolvire a clasei a VII-a (în anul şcolar 2018-2019) şi a semestrului I al clasei a VIII-a (în anul şcolar 2019-2020) să fie de peste 9,50.

Alternativ, candidații pot prezenta rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare (cel puţin etapa pe municipiu) la limba română, matematică, informatică sau limba engleză, cu preponderență în clasa a VII-a şi clasa a VIII-a, iar media la limba engleză în clasa a VII-a trebuie să fie de cel puțin 9,50 şi de peste 9,00 în semestrul I al clasei a VIII-a.

Detalii despre procedura de selecție și etapele acesteia pot fi găsite pe site-ul Complexului Educațional Laude-Reut.

De ce să alegi Laude-Reut?

Oportunitatea de a învăța la un liceu de top se traduce direct în rezultatele școlare, precum și în șanse crescute de a fi admis la o facultate din străinătate. „Foștii noștri bursieri au studiat sau încă studiază la universități de prestigiu: University of New York (SUA), Leiden University (Olanda), Trinity College Dublin (Irlanda), University of Warwick (Marea Britanie) sau Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya (Israel). Multe dintre domeniile pe care și le-au ales sunt specializări dificile, la care este dificil să fii admis: IT, științe, medicină, inginerie medicală, inginerie aerospațială, guvernare, diplomație și studii strategice”, arată Ben Nun-Cherbis.

În toți cei 24 de ani de existență a școlii, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 100%. În vara anului trecut, în condițiile restricțiilor impuse de pandemie, elevii clasei a XII-a au reușit cea mai bună performanță din istoria școlii la examenul de bacalaureat, cu o medie pe școală de 9,50, cea mai mare din rândul liceelor private din Capitală.

Toți elevii liceului Laude-Reut studiază cel puțin două limbi străine și își pot alege altele în plus, inclusiv limbi rare, obiectivul fiind ca la finalul clasei a XII-a să atingă un nivel de fluență care să le permită să studieze la facultate în limba respectivă.

În oferta liceului există, de asemenea, multiple activități extracurriculare, de la cursuri opționale (diplomație, robotică, afaceri, media și comunicare, printre multe altele), la cluburi școlare pe diverse teme, cum ar fi Model United Nations, o franciză educațională a ONU care le oferă copiilor ocazia de a simula „pe viu” conferințe de diplomație.

„Pentru o familie care își dorește ce este mai bun pentru copilul lor, nu există un cadou mai prețios și mai frumos decât educația”, spune Ben Nun-Cherbis.

Înființat în urmă cu aproape 25 de ani la inițiativa omului de afaceri american Ronald S. Lauder, Complexul Educațional Laude-Reut este una dintre cele mai cunoscute instituții private de învățământ preuniversitar din țară, acoperind în prezent toate nivelurile de școlarizare, de la grădiniță la liceu.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: