Bun ii vinul la export
Reading Time: < 1 minut<p> <strong>Viticultura este un segment al agriculturii romanesti care are un farmec aparte. Este nobil, produce lucruri de valoare si care se bucura de succes in timp.</strong></p> <p> </p> <p> Aurelia Visinescu a infiintat Domeniile Sahateni in 2003, impreuna cu asociatul ei, Steve Cacenco. “Ne-am asezat in mijlocul podgoriei Dealu Mare, unde «terroir»-ul a dovedit ca se obtin vinuri de exceptie. Am pornit cu cateva «ruine» ramase dintr-un fost sediu de ferma viticola al unei IAS, pe care am reusit sa le renovam si sa construim o crama cu flux tehnologic complet. Intre timp am achizitionat plantatii viticole si detinem 70 ha”, spune Visinescu.</p> <p> </p> <p> In urma investitiilor de peste 4 milioane de euro, eforturile au dat roade. Astazi la Sahateni exista o vinarie ultamoderna, cu o capacitate de productie de cca 1.200 tone struguri pe sezon (40% vinuri albe si 60% vinuri rosii). In 2010, Aurelia Visinescu a lansat o linie noua de vinuri, premium si superpremium, care ii poarta numele si care a adus o crestere cu peste 50% a cifrei de afaceri.</p> <p> </p> <p> Pentru 2011 este estimata o crestere de cel putin 50% fata de 2010, datorata in special exportului, pe care de altfel se bazeaza foarte mult, si segmentului HoReCa in tara. “Ne propunem sa terminam investitiile incepute in crama pana la sfarsitul anului; inten tio nam sa replantam 14 ha in primavara 2012, sa facem si o pensiune turistica in 2013. In ceea ce priveste vanzarile, ne dorim sa crestem la export la 70% din productie (actualmente suntem la 50%, dar vanzarea pe piata interna este extrem de dificila si costisitoare)”, precizeaza Aurelia Visinescu.</p>
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz