Buchet la inaltime
Reading Time: < 1 minutPasagerii de la bordul unei aeronave KLM, care a zburat pe ruta Amsterdam – San Francisco au avut parte de o degustare de vinuri la inaltime.
Sub indrumarea oenologului Therese Boer, pasagerii au avut oportunitatea sa deguste trei vinuri albe si trei rosii, iar in functie de preferintele acestora, cele mai bune doua vinuri vor fi servite la bordul aeronavelor KLM incepand cu aceasta toamna. Aceasta este prima degustare de vinuri din istoria KLM pe o ruta internationala. Pasagerii aflati la World Business Class au degustat legati la ochi sase tipuri de vinuri, inainte de decolare si dupa, pentru a stabili daca exista o diferenta intre gustul vinului la sol si in aer.
Pasagerii au ajuns la concluzia ca gustul si mirosul vinurilor se diminueaza cu 20% in aer, din cauza presiunii scazute si a umiditatii. Din acest motiv, mesele servite la bordul aeronavelor KLM sunt mai condimentate si vinurile selectate cu grija. Vinurile cu continut ridicat de tanin au un gust mai neplacut la altitudine mare si, prin urmare, nu figureaza in selectia de vinuri KLM. Dintre cele sase tipuri de vin, pasagerii zborului au optat pentru “The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014” (din Franta) si “Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013” (Chile), care vor fi servite din aceasta toamna pe toate zborurile KLM.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz