O expoziție aniversară ce reunește opere simbol semnate de Constantin Brâncuși, obiecte personale ale marelui maestru, alături de experiențe new media „AiBrâncuși” și cafea cu artă sunt elementele care vor defini Ziua Națională Constantin Brâncuși la Palatul Cesianu-Racoviță în weekendul 18-19 februarie.
Evenimentul din acest weekend permite descoperirea figurii emblematice a lui Constantin Brâncuși, cel mai mare artist român al tuturor timpurilor, și o parte din moștenirea artistică, precum și fragmente din viața personală. În centrul expoziției de la Palatul Cesianu-Racoviță se află portretul „Eva” realizat de Constantin Brâncuși în a doua călătorie făcută în România, în 1937, pentru construcția ansamblului monumental de la Târgu Jiu. Desenul este unic, reprezentând o reluare a temei sculpturii sale în lemn „Eve” din 1916.
Piesa este completată și de portretul lui Constantin Brâncuși, realizat la Paris în 1932. Alături de valoroasele portrete, revine în fața publicului larg și creația „Le Crocodile”, care face parte din seria experimentelor de atelier realizate în plumb de celebrul sculptor. Totodată, revin în fața publicului și două scrisori de dragoste dintre părintele sculpturii moderne, Constantin Brâncuși și una dintre iubirile renumitului sculptor, Florence Meyer, dansatoare modernă americană, cunoscută și pentru pasiunea sa pentru fotografie. Corespondența a fost scrisă de-a lungul a două decenii, atât cât a durat impresionanta poveste de iubire, în ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi.
Ziua Națională Constantin Brâncuși la Palatul Cesianu-Racoviță va fi completată de o experiență new media „AiBrâncuși”. Aplicația Instagram @a10byartmark permite accesul la un filtru realizat prin intermediul realității augmentate către portretul lui Constantin Brâncuși și la un quiz virtual. Astfel, vizitatorii care pășesc pragul Palatului Cesianu-Racoviță vor avea parte de o amintire-simbol de Ziua Națională Constantin Brâncuși în format digital.
Întreaga experiență de la Palatul Cesianu-Racoviță va fi completată de o cafea originală Artmark, însoțită de ilustrațiile artistului Andrei Costache și de tradiționalele citate ale lui Constantin Brâncuși. Cafeaua cu artă va însoți vizitatorul în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță și va aduce acel strop de inspirație specific creativității lui Brâncuși.
Au lansat pe piață proiecte inovatoare precum Yarooms, ialoc sau jobful, pentru care au obținut finanțări de peste 4,5 milioane…
În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…
Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…
Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…
Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…
Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…