Bosch a inaugurat a treia hală de producție în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj. Investiția totală în noua unitate de producție se ridică la aproximativ 55 de milioane de euro. Noua clădire are o suprafață totală construită de 34.500 de metri pătrați. În fabrica din Cluj, lucrează în prezent peste 3.100 de angajați și se preconizează că acest număr va crește.
„Sunt încrezător că, odată cu noua hală de producție, vom continua să implementăm soluții de Industrie 4.0, combinate cu învățarea automată și inteligența artificială, pentru a produce componente electronice de complexitate ridicată”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj.
Ce se produce
La fabrica din Cluj, Bosch produce, din 2013, unități de control electronice care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor, cum ar fi unități pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistență la condus și unități de control electronice pentru eBike. Investiția totală, de la deschiderea fabricii în 2013, se ridică la peste 465 milioane de euro. „Suntem lideri pe segmentul pe care activăm și mă bucur să spun că fabrica Bosch din Cluj este, de mulți ani, într-o continuă și rapidă dezvoltare. În acest sens, investim constant în extinderea capacității noastre de producție și de logistică, în noi tehnologii și echipamente de ultimă oră, concentrându-ne, în același timp, pe dezvoltarea angajaților noștri”, a declarat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj.
Facilități moderne
Noua clădire va oferi diferite facilități, precum zone de comunicare și relaxare și spații exterioare amenajate pentru recreere. În plus, angajații beneficiază de acces la două cantine moderne în incinta fabricii, precum
și la terase exterioare. Suprafața totală construită a clădirilor din incinta fabricii – trei hale de producție, două centre logistice, un centru de training, două cantine, două clădiri de gestionare a deșeurilor și alte clădiri anexe – se întinde pe aproximativ 140.000 metri pătrați.
Accent pe sustenabilitate
Compania a implementat diverse proiecte de eficiență energetică în unitatea sa de producție din Cluj, cum ar fi soluțiile de monitorizare a consumului de energie, care asigură monitorizarea și raportarea energiei în timp real, achiziționarea de energie electrică din surse regenerabile, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu tehnologie LED sau folosirea LED-urilor cu senzori de luminozitate și mișcare care reglează intensitatea luminii.
Mai mult, în cea de-a treia unitate de producție din Cluj, compania a implementat soluții pentru reducerea consumului de gaz metan prin recuperarea căldurii de la compresoare și a demarat instalarea de panouri fotovoltaice pentru a produce propria energie verde. Media anuală a energiei electrice generate de panourile fotovoltaice acoperă consumul anual de energie pentru aproximativ 4.000 de locuitori. Bosch este prima companie industrială globală cu locații fără amprentă de carbon, iar acest lucru include și unitățile din România.
Agenția de comunicare GMP&U a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul de clienți din zona de…
Johan Norberg – laureat al premiului Fisher – spunea că cei bogați, puternici și cu relații, se pot descurca în…
Stay Fit Gym, rețeaua de fitness cu cea mai mare acoperire la nivel de orașe din România, anunță deschiderea unui…
Lansată în 2022, cu o investiție de 2,8 milioane de euro, Medikali, o clinică medicală privată, și-a consolidat rapid poziția…
Select Residences, cel mai recent complex rezidențial dezvoltat de Anchor Grup, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România,…
Integratorul de finisaje premium Quadra Casa marchează o nouă premieră cu impact internațional prin atragerea în exclusivitate a colecțiilor de…
View Comments
Bravo lor baieti!