Boon, un start-up românesc, aduce economia circulară în companii
Reading Time: 2 minuteBoon, un start-up inovator fondat în România, anunță lansarea oficială a platformei sale, care îmbină comerțul între colegi cu susținerea cauzelor caritabile. Boon revoluționează modul în care angajații se implică în responsabilitatea socială la locul de muncă, oferind o modalitate unică prin care fiecare tranzacție devine o oportunitate de a face bine. Mai multe companii cu sediul în Cluj și Timișoara utilizează deja Boon, urmând ca din noiembrie să se alăture și companii din București.
Fondat de o echipă de antreprenori români pasionați de tehnologie și impact social, Boon își propune să devină un exemplu de inovație și implicare în comunitate, aducând o soluție locală la nevoile globale de sustenabilitate și responsabilitate socială. Fiecare companie care va adopta această soluție va avea o platformă internă personalizată, exclusivă, pe care angajații pot lista obiectele de care nu mai au nevoie sau chiar experiențe pe care sunt dispuși să le ofere (ex: traininguri). Colegii pot achiziționa obiectele sau experiențele, iar încasările sunt astfel direcționate către organizații caritabile alese de vânzători, verificate și validate în prealabil de Boon.
Spre deosebire de modelele de marketplace tradiționale, modelul de afaceri al Boon se aliniază direct cu misiunea sa de a genera impact social pozitiv. Platforma operează fără a percepe taxe de la companii sau utilizatori, concentrându-se pe succesul organizațiilor caritabile pe care le susține și acționând ca un departament de strângere de fonduri pentru acestea.
”Misiunea noastră este să ajutăm oamenii, companiile și organizațiile caritabile din România să devină o forță a binelui în comunitățile lor. Boon este o platformă de tip marketplace, care oferă beneficii tuturor celor implicați: vânzătorii susțin cauzele sociale în care cred și prelungesc viața obiectelor personale, cumpărătorii găsesc oferte avantajoase și contribuie la economia circulară, companiile își îmbunătățesc scorurile ESG prin promovarea practicilor durabile și a implicării angajaților, iar organizațiile caritabile primesc fonduri fără a fi nevoiți să-și gestioneze propriul marketplace.”, declară Ștefan Szakal, Fondator și CEO Boon.
Peste 2500 de oameni au deja acces la Boon
Mai multe companii cu sediul în Cluj și Timișoara folosesc deja sau sunt în curs de implementare a platformei Boon, pentru a-și crește impactul social și pentru a răspunde așteptărilor noii generații de angajați. Prin acestea se numără: RebelDot, Salt & Pepper, Accesa, Visma, Linnify, Victory Square Partners, Elektrobit, ClujHub, Fornetti Romania, EXL Service Romania. Fiecare companie are acces la o serie de statistici privind impactul pozitiv pe care îl generează în comunitate, precum reducerea amprentei de carbon prin fiecare tranzacție făcută de angajați, suma totală transferată către organizațiile caritabile și multe altele.
În acest moment, 25 de asociații locale din Cluj și Timișoara sunt deja listate pe platformă, după ce au trecut printr-un proces riguros de verificare. Printre acestea se numără: AETM-Asociația Elevilor din Timișoara, Alo!Tata, Asociația O Masă Caldă, Banca Regională pentru Alimente, Câini de Salvare Transilvania, Clubul Sportiv Youth Academy, Dog Assist, Fundația Inima Copilului, Horse Emotion, Kabaitan, Micile comori, Mișcarea de Tabără Yuppi, Părinte Implicat, Peditel 1791, Piticii Monei, Preventis, Transylvania Animal Care (TAC), Verde de Banat.
Prin orientarea către comunitățile locale, Boon asigură un impact vizibil și tangibil, consolidând legăturile dintre angajați, companii și organizațiile caritabile din țară. Această abordare facilitează înțelegerea nevoilor specifice ale comunităților și promovează un sentiment crescut de apartenență și scop comun.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz