Bookster, platforma care face din citit un obicei îndrăgit, anunță lansarea ghidului „Lectura de bine”, un instrument creativ care îmbină recomandări de lectură și exerciții practice pentru a sprijini dezvoltarea personală și echilibrul vieții de zi cu zi.
Ghidul se adresează specialiștilor în resurse umane și este un suport prin care ei își pot susține colegii și echipele dornice să formeze obiceiuri sănătoase, să își înțeleagă mai bine emoțiile și să atingă o stare de bine generală.
Ghidul „Lectura de bine” este structurat în patru secțiuni distincte, fiecare oferind resurse și sugestii care acoperă teme precum formarea obiceiurilor bune, gestionarea emoțiilor, sporirea curiozității și setarea obiectivelor. Ghidul include recomandări din lucrări ale unor autori renumiți precum BJ Fogg, James Clear, Robert Sapolsky, Brene Brown și Daniel Goleman.
Fiecare secțiune din ghid este concepută pentru a fi accesibilă și aplicabilă, aducând în prim-plan idei fundamentale din psihologie, neuroștiință și dezvoltare personală. Astfel, secțiunea „Arhitect al obiceiurilor bune” se bazează pe lucrări de referință precum „Atomic Habits” de James Clear, oferind tehnici prin care obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele nocive, imposibile. În același timp, „Cartograf al emoțiilor” explorează inteligența emoțională și oferă exerciții practice pentru gestionarea sănătoasă a emoțiilor.
„Ghidul „Lectura de bine” reprezintă o continuare firească a misiunii noastre de a sprijini dezvoltarea personală și profesională prin lectură. Ne dorim ca acest ghid să fie o sursă de inspirație pentru specialiștii în Learning & Development, dar și pentru cititorii care caută metode eficiente de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin lecturi și acțiuni practice”, a declarat Teodora Rădulescu, CEO Bookster.
Pentru cei care doresc să își creeze o rutină de bine, ghidul oferă o serie de exerciții practice care pot fi integrate în viața de zi cu zi, de la cartografierea emoțiilor până la explorarea stării de „flux” descrisă de Mihaly Csikszentmihalyi în „Psihologia fericirii”.
Exercițiile au fost dezvoltate cu ajutorul partenerilor Bookster, Indive Consulting, având în minte nevoia de a fi ușor de implementat atât la nivel individual, cât și în timpul workshopurilor de wellbeing realizate de organizații pentru angajații lor. Ghidul „Lectura de bine” este disponibil pe blogul Bookster la adresa: https://companii.bookster.ro/lectura-de-bine/
Fondat și organizat de The Institute, Internetics este festivalul de marketing digital care stabilește standardele în comunicarea online din România.…
4 din 10 ingineri din România au salarii medii nete cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei. Media națională în…
Vodafone România a semnat un Memorandum de Înțelegere ca prim pas pentru achiziția Telekom România Mobile Communications, inclusiv a unei…
Trei specialiști IT români au lansat SymptoChat, o aplicație inovatoare dedicată sănătății, creată integral în România, ce vine în sprijinul…
Orange Romania va demara un amplu proiect de infrastructură 5G pentru Delta Dunării, în urma aprobării sale de către Comisia…
Conferința "HoReCa, Influenceri și Diaspora Română", organizată la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a reunit reprezentanți ai industriei HoReCa, agenții…