BizRemote. Impactul lucrului de acasă asupra rețelelor operatorilor din România
Reading Time: < 1 minutConform informatiilor transmise de furnizori, in retelele mobile, traficul de date a înregistrat cresteri medii de 12% (fiind inregistrate cresteri între 7 % si 20%). În rețelele fixe, traficul de date a crescut în medie cu 20,9%, furnizorii raportând creșteri între 18% si 27%, se arată într-un raport ANCOM.
În rețelele mobile, traficul de voce a crescut în medie cu 22% (fiind înregistrate cresteri intre 18,2 % si 24%), iar in retelele fixe, cu 22,7%, furnizorii raportând creșteri între 8,5% si 44,7%.
Traficul total de interconectare raportat de furnizorii de comunicații electronice a înregistrat o creștere medie de 21% în rețelele mobile, fiind înregistrate creșteri între 17,7% și 24%. În rețelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%, fiind raportate cresteri intre 6,3% si 41%.
In general, furnizorii au experimentat un numar in creștere de situatii de congestie pe retelele mobile de acces (peste 80% grad de incarcare a porturilor utilizate si a resurselor radio de acces), conform datelor ANCOM.
Traficul de date total raportat de catre principalele puncte comune de interconectare din România, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori intre 10% si 33%.
La solicitarea ANCOM, furnizorii au transmis creșterile medii ale traficului înregistrate la finalul lunii martie luând ca dată de referință (stare de normalitate) perioada în care s-a confirmat în Romania primul caz de COVID-19 (25 februarie 2020).
Foto: © Wavebreakmedia Ltd – Dreamstime.com
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz