Companii BizRemote by certSIGN

BizRemote: Cum se lucrează într-o fabrică de mezeluri în vremea coronavirus

18 mart. 2020 3 min

BizRemote: Cum se lucrează într-o fabrică de mezeluri în vremea coronavirus

Reading Time: 3 minute

Monitorizarea permanentă a temperaturii personalului din fabrici și din depozitele logistice sau introducerea unor filtre suplimentare de dezinfecție și control la accesul în unități sunt doar câteva dintre măsurile introduse împotriva COVID-19 de producătorul de mezeluri Cris-Tim, care a activat o echipă de criză.

“Încă de la primul caz de infectare cu COVID-19 apărut în România, am activat echipa de criză, responsabilă pentru implementarea si monitorizarea masurilor de protecție și prevenție împotriva COVID-19”, au declarat reprezentanții Cris-Tim.

Planul de măsuri împotriva COVID-19 cuprinde mai multe acțiuni:

-Monitorizarea zilnică a temperaturii personalului operativ al fabricilor, depozitelor logistice, punctelor de acces;

-Montarea dozatoarelor cu dezinfectanți pe bază de alcool (min. 60%) în toate zonele din toate locațiile gupului Cris-Tim (spații de producție, depozite logistice, spații administrative);

-Introducerea unor filtre suplimentare de dezinfecție și control la accesul în incinta unității astfel:    

  • dezinfectarea mâinilor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool min 60%,
  • măsurarea temperaturii corporale cu termometre infrașoru 830 T1, valoarea temperaturii ca limită de control fiind de maxim 37,5 ͦC.

-Introducerea modalităților de lucru privind operațiunile de spălare și dezinfecție în acord cu cerințele emise de Ministerul Sănătății și afișarea acestora în toate spațiile comune;

-Reorganizarea programului de lucru al angajaților, astfel încât prezența la sediile companiei să fie redusă la minim. Pentru angajații a căror prezență la sediile grupului Cris-Tim este indispensabilă, au fost puse la dispoziție mijloace de transport pentru evitarea deplasării cu mijloace de transport în comun;

-Toți angajații companiei sunt instruiți și verificați să respecte și să promoveze măsuri oportune de prevenție, începând cu cele igienico-sanitare incluse în procedurile și instrucțiunile specifice de lucru;

-Angajații au semnat declarațiile pe propria răspundere privind deplasarea în ultimele 14 zile în zone în care se aflau persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus),  intrarea în contact direct cu persoane suspecte sau infectate sau cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute la serviciu, în vecinatatea locuinței sau vizitând unități medicale în ultimele 14 zile;

-În spatiile de producție, de depozitare și administrative se menține o distanță între persoane de cel puțin un metru prin distanțierea corespunzătoare a locurilor de muncă;

-Personalul operational-productiv, este dotat cu dispozitive de protecție individuale corespunzătoare (echipamente de lucru, șorțuri de unică folosință, încălțăminte de protecție, mănuși, măști);

-Sunt evitate contactele interpersonale apropiate inclusiv în vestiare sau în spațiile de luat masa – S-a dispus efectuarea unor ture de acces în spațiile de lucru, precum și în spațiile de luat masa comune pentru echipele de angajați ale diferitelor departamente;

-Măsurile de prevenire și control a contaminării spațiilor, suprafețelor, echipamentelor vizează:

  • ozonificarea tuturor spațiilor de lucru, anexe, vestiare, grupuri sanitare, cantina
  • intensificarea frecvenței operațiilor de dezinfecție postoperațională cu substanță dezinfectantă cu acțiune virulicidă și antibacteriană puternică și cu spectru larg de acțiune,
  • efectuarea de operații de dezinfecție suplimentare, realizate cu tunuri de ceață, de către firme specializate,
  • dezinfecția tuturor balustradelor, mânerelor cu soluție dezinfectantă din 3 în 3 ore,
  • dezinfecția mijloacelor de transport după efectuarea fiecărui transport al personalului către fabrică

-Accesul în unitate a unor persoane străine a fost limitat;

-Au fost impuse măsuri de prevenție și protecție pentru transportatorii furnizorilor de materii prime, ingrediente și transportatorii clienților:

  • Interzicerea accesului șoferilor și reprezentanților furnizorilor în interiorul platformei de depozitare /încărcare / și limitarea accesului acestora în spațiile administrative.
  • Șoferii sau reprezentanții furnizorilor se vor supune controlului efectuat de reprezentanții

-Dezinfecția suplimentară a mijloacelor de transport în care urmează să fie transportate produsele pentru asigurarea continuitatii lantului de distributie;

-Șoferii livratori, înainte de plecarea în cursă sunt dotați cu mănuși de protecție și măști de protecție – toate produsele/ capsurile/ cutiile sunt manipulate cu mănuși de protecție pe durata distribuirii;

-Șoferii livratori vor limita la minim numărul de persoane cu care au contact pe durata distribuirii produselor și vor purta măștile de protecție pentru protecția lor și a clienților.

“Până în acest moment nu a fost identificat niciun caz de contaminare cu virusul COVID-19, la nivelul grupului Cris-Tim”, au declarat reprezentanții companiei.

Totodată, reprezentanții companiei arată că investițiile în tehnologie “securizează 100% din punct de vedere calitate si siguranta alimentara produsele Cris-Tim”.

Tehnologia prin Înaltă Presiune (HPP) un procedeu fizic de conservare prin care, instantaneu si uniform se transmite prin tot produsul o valoare a presiunii de 6 000 bari, care menținută un timp  de 180 secunde, rupe membrana celulară a microorganismelor patogene care pot determina toxiinfecții alimentare, acestea fiind astfel inactivate. HPP este o ultima cheie de asigurare a siguranței și securității alimentare a produselor noastre, care tratează simultan și produsul și ambalajul și astfel produsul rămâne o “unitate securizată” până când este deschis de către consumator.

De asemenea, mediul de lucru este îmbogățit cu stații de ozon, substanță care garantează pregătirea produselor în aer proaspăt, ca la munte, distrugând microbii și virușii din aer.

La finalul fluxului tehnologic, se asigură un nivel suplimentar de siguranță printr-un sistem modern de igienizare care utilizează tehnologia lămpilor cu ultraviolete, aplicat pe linia de ambalare. Utilizarea ozonificării si a ultravioletelor în industria de prelucrare a cărnii  prezintă avantajul de a realiza inactivarea  microorganismele patogene, înlocuind cu succes utilizarea substanțelor chimice pentru etapa de dezinfecție precum și eliminarea riscului de remanență a reziduurilor chimice din substanțele de dezinfecție în mediul de lucru.

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii de COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.       

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: