fbpx
Ghidul angajatului

Claudiu Butacu: Un experiment forțat de a lucra de acasă. Care sunt beneficiile acestei etape

Scris de BizTeam
Claudiu Butacu: Un experiment forțat de a lucra de acasă. Care sunt beneficiile acestei etape

Atât lucrul la distanță, cât și “lucrul de acasă” sunt tendințe populare în organizații care pot avea beneficii reale pentru echipa din care faci parte.

Text de Claudiu Butacu

Răspândirea globală a COVID-19, noul coronavirus, ține astăzi oamenii între patru pereți. Măsurile luate de liderii statelor au dus la anularea multor evenimente și multe companii au adoptat rapid metoda “work from home” pe o perioadă nedeterminată de timp.

Lucrul de la domiciliu și lucrul la distanță nu sunt la fel, așa că este timpul să ne pregătim pentru cele două scenarii și să schimbăm unele obiceiuri pentru a ne adapta cu succes.

Diferența dintre cele două constă în faptul că unul este considerat un beneficiu, în timp ce celălalt este pur și simplu un mod de lucru. “Lucrul de acasă” este o situație temporară, în timp ce lucrul la distanță este o abordare cu totul diferită pentru a duce la bun sfârșit lucrurile.

Cei familiarizați cu acest concept de Work From Home s-au adaptat rapid în acest context, pe când restul angajaților s-au trezit puși pe hold sau într-un soi de teambuilding în familie pe care-l plătesc integral din conturile de economii, șomaje tehnice sau cine știe ce surse de venit, afectate sau nu de această criză economică. Bașca trebuie să mai și gătească, scoată cățelul la plimbare și să discerne tot social media printre butoanele de la tastatură.

Ne hibridizăm și citim multe ghiduri despre Work From Home: despre productivitate, aflăm multe informații despre cum să ne menținem sănătoși, mental sănătoși și emoțional sănătoși. Transformăm deodata apartamentele și casele în care locuim în mici spații multifuncționale, fie mici birouri de lucru, săli de sport sau home cinema care întind la maxim banda internetului. Ne adaptăm cu greu, pentru unii e o provocare, pentru alții un calvar, pentru alții o măsură mai bună decât patul de spital.

Azi companiile caută soluții de reorganizare, mută totul în online pentru a avea acces la platforme de videoconferințe, suport tehnic și logistic de la distanță pentru a reduce pierderile și pentru a-i oferi angajatului un minim de resurse pentru a-și continua munca de acasă. Mediul de lucru la distanță este mult diferit de cel al biroului tău. Necesită un set diferit de resurse și abilități, în special de gestionare a timpului. De asemenea, necesită o comunicare proactivă și un eagle eye asupra celorlalți membri ai echipei, deoarece nu ai timpul obișnuit pe care l-ai avea la biroul companiei.

În mod normal munca de acasă este ceea ce faci atunci când lucrezi într-un birou, dar alegi ca într-o zi de vineri să aduci laptopul de lucru acasă, faci setările pe masa din bucătărie sau pe terasa din balcon și începi să butonezi, pentru că ai nevoie de o schimbare de decor, de un interval de timp fără să fi deranjat de colegi sau pur și simplu vrei să eviți biroul pentru a doua zi.

Dar câți sunt pregătiți să facă asta?

Ce-ar fi dacă de anul acesta ne asumăm câte o săptămână altfel. O săptămână de lucrat de acasă și una de lucrat de la distanță. Se vor naște multe modele de bune practici după această pandemie și necesitatea ca noi să fim pregătiți pe viitor este enorm de mare. Cu setul potrivit de instrumente și câteva sfaturi de productivitate, lucrul de la distanță sau de acasă pot fi moduri incredibile de a lucra.

Nu mă înțelegeți greșit, cafeaua de la EFdeN este la fel de bună ca cea de acasă, emailurile și discuțiile pot fi eficiente și la aceeași masă, dar și cu backgrounduri virtuale diferite, ține doar de noi să nu mai fim luați prin surprindere.

Trăim într-o eră a vitezei, ieri ne plângeam de traficul din București, de poluare și schimbări climatice și temerea mea era să nu fim înzăpeziți de Paște. Revoluția industrială 4.0 a început să se instaleze și joburile clasice suferă transformări, dezvoltăm noi abilități de adaptare și deja roboții printează neîncetat măștile de supereroi sub formă de viziere.

“Deciziile zilnice au devenit din ce în ce mai complexe datorită gamei copleșitoare de alegeri pe care ni le prezintă societatea modernă. Cu cât avem mai multe opțiuni, cu atât devine mai dificil să luăm o decizie înțeleaptă și cu atât mai puțină satisfacție vom obține din ceea ce alegem de fapt. Prin urmare, se pare că un anumit grad de constrângere voluntară i-ar face pe toți mai buni. Pur și simplu alegând mai puțin, șansele sunt ca noi să fim mai fericiți.”- The Paradox of Choice – Barry Schwartz

Publicat la data de: 26-03-2020